У початок

Обсяг фінансування доріг на 2021 р. не визначено, – глава «Укравтодору»

Також є російською мовою

Обсяг бюджетного фінансування будівництва доріг в Україні на наступний рік поки не визначено. Про це під час онлайн-семінару «Бітум: технології та постачання» повідомив голова держагентства Олександр Кубраков, передає кореспондент enkorr.

«Ми точно розуміємо, що у нас є перший базовий ліміт за держгарантіями, а це близько 20 млрд грн. Ось на нього можемо розраховувати точно. А далі нам уже необхідно спілкуватися з Мінфіном, який планує всі зовнішні запозичення, а також самим залучати фінансування із зовнішніх ринків», – розповів він, додавши, що на сьогодні «Укравтодор» уже веде перемовини з Міжнародним валютним фондом (МВФ).

Крім того, він висловив надію, що в бюджеті-2021 буде враховано позицію бюджетного комітету, згідно з якою весь паливний акциз повинен спрямовуватися у дорожній фонд.

«У нас є мета на 2021 р. – 6 800 км доріг державного значення. Під неї ми будуємо всі плани, організовуємо роботу всіх наших проєктних організацій, підрядників і служб. Також ми говоримо про 150 штучних споруд (мости і під'їзди) і ще про 60 майданчиків для автоматичного вагового контролю», – поділився планами будівництва на наступний рік Кубраков.

«У цьому році ми зробили ремонт 4 тис. км у верхніх шарах доріг, ще 4,4 тис. км вирівнювальних. По будівництву мостів усе, що планували, доробимо повністю, де не встигнемо, відкриємо хоча б проїзди. Весь рік роботи не зупинялися, а в деяких областях, де дозволяють погодні умови, вони досі тривають», – додав він.

Олександр Кубраков зазначив, що поточний середній ремонт доріг був основним у цьому році, але «Укравтодор» максимально намагався підняти його до рівня капітального з посиленням дорожньої основи. Також він зазначив, що в 2020-му році вартість ремонту кілометра доріг знизилася до 20,5 млн грн проти 25 млн грн/км торік.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти