У початок

На Харківщині тільки дві з перевірених АЗС не завищували цін на пальне — Держпродспоживслужба

Головним управлінням Держпродспоживслужби у Харківській області за травень і першу декаду червня проведено 18 позапланових перевірок АЗС на дотримання вимог до встановлення цін. У 16 випадках виявлено порушення, повідомляє прес-служба Держпродспоживслужби.

За результатами проведених заходів керівником Головного управління прийнято рішення про застосування до суб’єктів господарювання адміністративно-господарських санкцій на загальну суму 290 690 гривень.

«Надмірне завищення цін  в умовах воєнного стану є неприпустимим! Завдяки спільним діям ГУ Держпродспоживслужби в Харківській області та управління стратегічних розслідувань у Харківській області роздрібну ціну на бензин А-92 і А-95 на території Харкова й області знизили в середньому на 10 гривень, дизельного пального — на 7 гривень. Наші співробітники виконують свою роботу і доручення прем’єр-міністра щодо перевірок цін на пальне навіть під ворожими обстрілами, від яких щодня потерпає регіон», – каже в.о. начальника ГУ Держпродспоживслужби в Харківській області Олександр Овчаренко.

Перевірки дотримання суб’єктами господарювання на роздрібному ринку пального вимог до формування, встановлення і застосування державних регульованих цін тривають.

Як повідомляв enkorr, Нацполіція спільно з Держпродспоживслужбою проводить заходи із запобігання порушенням у сфері обігу й ціноутворення пального.

Нагадаємо, Держпродспоживслужба оштрафувала 33 столичних АЗС за необґрунтовані ціни.

Кабінет міністрів вирішив на два місяці відмовитися від державного регулювання цін на пальне. Як раніше заявила перший віце-прем'єр-міністр–міністр економіки Юлія Свириденко, уряд очікує, що разом із вільним ціноутворенням вартість дизпального не перевищуватиме 58 грн/л, а бензину – 52 грн/л.

Нагадаємо, окремі мережі АЗС продовжують вдаватися до маніпулятивних дій зі встановлення роздрібних цін на пальне, про що повідомляють користувачі мереж із різних регіонів України.

 

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти