У початок

Платний резерв і прихований чек: нові схеми й маніпуляції з пальним

Окремі мережі АЗС продовжують вдаватися до маніпулятивних дій зі встановленням роздрібних цін на пальне. Про це повідомляють користувачі мережі з різних регіонів України.

Так, на одній зі станцій мережі АЗС «Авантаж 7» у Києві дизельне пальне відпускають нібито за 44,55 грн/л, проте, як повідомляє телеграм-канал «Реальний Київ», «накрутили ще якийсь платіж під назвою «бланк резервування», через що пальне стало коштувати 54 гривні».

Що цікаво, при цьому на касі клієнту видали два абсолютно різних чеки: на суму 1 336,50 гривні, сплачену за 30 л пального (вартість літра – 44,55 грн), і ще на 300 грн, де і вказано отой таємний «бланк резервування».

Продовжує спекулювати цінами і мережа АЗС «БРСМ-Нафта».

«Сьогодні шукали, де заправити ДП. Як з’ясувалося, це величезна проблема. Знайомі порадили завантажити додаток «БРСМ» і замовити пальне, потім можна заправити, – повідомила користувачка фб-спільноти «Біла Церква». – Придбала пальне за 52,99 – 19 л. На прохання видати чек мені його видали, але в ньому було вказано ціну за 1 л 44,74 замість 52,99».

Зі слів автовласниці, на прохання надати чек з тією ціною, яку вона сплатила за пальне реально, їй відповіли, що «нічим допомогти не можуть».

Схожа ситуація сталася і на станції Motto в селі Вікторії Пирятинського району (траса Київ–Харків).

«Продають бензин А-95 за 60 грн/л. Після заправки 10 літрів попросив надати чек, який було пробито по РРО і сховано під стіл. Оператор казав, що вони не видають чеки, але після кількох доводів чек все ж таки опинився у мене, і те, що я там побачив, м‘яко кажучи, мене сильно здивувало, — 395 грн 70 коп. замість 600 грн», — пише користувач на ФБ-сторінки «Історія Солом‘янського району».

Еnkorr уже писав про те, що вдаються до схем із використанням корпоративного додатка на АЗС мережі UPG, «БРСМ-Нафта» й ANP.

Щоб унормувати ситуацію, раніше директор Консалтингової групи «А-95» Сергій Куюн висловив думку, що уряд має контролювати дотримання граничних цін на нафтопродукти.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти