У початок

Нацполіція взялася за ціни на пальне (відео)

Нацполіція спільно з Держпродспоживслужбою проводить заходи із запобігання порушенням у сфері обігу й ціноутворення пального. Про це повідомили у департаменті стратегічних розслідувань Національної поліції.

«З метою унеможливлення завищення цін на пальне як соціально важливу категорію товарів і використання шахрайських схем задля одержання надприбутків співробітники департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції спільно з Держпродспоживслужбою проводять комплекс відповідних заходів», — ідеться у повідомлені.

Зазначається, що поліцейські здійснюють моніторинг та аналіз паливного ринку й проводять роз’яснювальну роботу з власниками й операторами заправних станцій щодо реалізації пального за відповідними цінами.

Крім того, перевіряється відповідність цін, які задекларовано на стелах чи прейскурантах АЗС, із зазначеними у фіскальних чеках. Також відпрацьовується нелегальний ринок збуту пального.

«Такі зараз наразі проводяться на території всієї України. У разі виявлення порушень інформацію буде спрямовано контролюючим органам для оперативного реагування. Якщо дії порушників матимуть ознаки кримінального правопорушення, вони нестимуть кримінальну відповідальність згідно з чинним законодавством», — зазначили в поліції.

Як повідомляв enkorr, Держпродспоживслужба оштрафувала 33 столичних АЗС за необґрунтовані ціни.

Кабінет міністрів вирішив на два місяці відмовитися від державного регулювання цін на пальне. Як раніше заявила перший віце-прем'єр-міністр–міністр економіки Юлія Свириденко, уряд очікує, що разом із вільним ціноутворенням вартість дизпального не перевищуватиме 58 грн/л, а бензину – 52 грн/л.

Нагадаємо, окремі мережі АЗС продовжують вдаватися до маніпулятивних дій зі встановлення роздрібних цін на пальне, про що повідомляють користувачі мереж із різних регіонів України.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти