У початок

Гурт тримає позиції

За тиждень ситуація на гуртовому ринку України практично не змінилася. Станом на 10 червня вартість дизпального трималась на позначці 61 грн/л, як і минулої п’ятниці. Діапазон торгівлі дизелем за тиждень також практично не змінився і коливається в межах 54-65 грн/л залежно від регіону. Проте траплявся і за 66-68 грн/л у східних областях України. Про це свідчать дані моніторингу гуртового ринку Консалтингової групи «А-95».

У південних областях на кінець тижня він торгувався у межах 54-58 грн/л, що на 2-4 грн/л менше порівняно з цінами минулої п’ятниці. Середня ціна в цьому регіоні встановилася на позначці 56 грн/л.

Стабільною була ситуація у північних і центральних областях країни, де дизпальне трималося на рівні 63-65 грн/л.

У західному регіоні країни ДП пропонувалось за 57-59 грн/л, що на 1-2 грн дешевше порівняно з минулою п’ятницею. При цьому в західних областях минулого тижня дизель можна було купити як автонормами, так і вагонними партіями. Вартість останніх перебувала на рівні 70 000 грн/т.

«Складна ситуація з постачанням і попитом утримує ціни у напрузі. До цього додались складнощі з транспортуванням пального з південного напрямку. Пальне з Болгарії стояло добу на кордоні з Румунією, а потім ще дві доби — на кордоні з Україною. Бензовози йдуть у загальній черзі», — зазначив один із трейдерів.

Раніше enkorr повідомляв, що в пунктах пропуску через державний кордон Румунії й України в останні кілька днів погіршилася ситуація з пропуском бензовозів і газовозів.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти