У початок

Держпродспоживслужба оштрафувала 33 столичні АЗС за необґрунтовані ціни

За травень-місяць Головним управлінням Держпродспоживслужби в м. Києві було розпочато 107 перевірок автозаправних станцій на дотримання цінової дисципліни. Про це повідомляє прес-служба контролюючого органу.

Зазначається, що станом на 6 червня було завершено 56 перевірок АЗС Києва, на 36 з них зафіксовано низку порушень. 

У результаті трьох перевірок було встановлено порушення пункту 4 частини 1 статті 20 Закону України «Про ціни і ціноутворення», а саме створення перешкод посадовим особам, на загальну суму 102 тис. грн.

«Під час 33 перевірок було встановлено, що суб’єктами господарювання було отримано необґрунтовану виручку на загальну суму обсягом 707 015 грн, за що передбачено адміністративно-господарські санкції обсягом 100% необґрунтовано одержаної виручки (загальна сума необґрунтовано одержаної виручки й штрафу складає 1 414 029 грн)», — зазначили в Держпродспоживслужбі.

За підсумками 20 перевірок порушень законодавства не встановлено. Нині триває ще 27 перевірок.

Як повідомляв enkorr, Кабінет міністрів вирішив на два місяці відмовитися від державного регулювання цін на пальне. Як раніше заявила перший віце-прем'єр-міністр–міністр економіки Юлія Свириденко, уряд очікує, що разом із вільним ціноутворенням вартість дизпального не перевищуватиме 58 грн/л, а бензину – 52 грн/л.

Нагадаємо, окремі мережі АЗС продовжують вдаватися до маніпулятивних дій зі встановлення роздрібних цін на пальне, про що повідомляють користувачі мереж із різних регіонів України.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти