У початок

Ціна на нафту Brent піднялася вище за $120 за барель

Ціни на нафту продовжують зростати на очікуваннях трейдерів, що попит на енергоресурси на світовому ринку буде перевищувати їх пропозицію у зв'язку з автомобільним сезоном, що стартував у західних країнах, а також зняттям антиковідних обмежень у Китаї, повідомляє «Інтерфакс».

Аналітики Morgan Stanley Мартейн Ратс і Емі Сержант очікують, що нафтовий ринок зіткнеться з дефіцитом у 500 тис. барелів на добу (б/д) у другій половині поточного року. «Бичачий» сценарій експертів передбачає зростання цін на нафту до $150 за барель у третьому кварталі.

Дані Американського інституту нафти (API), опубліковані напередодні ввечері, показали збільшення запасів нафти в США за тиждень, що завершився 3 червня, на 1,845 млн барелів після зниження на 1,181 млн барелів тижнем раніше. Експерти в середньому прогнозували скорочення запасів минулого тижня на 1,8 млн барелів, свідчать дані Trading Economics.

Проте таке підвищення запасів навряд чи зможе заспокоїти ринок з огляду на те, що їх обсяг перебуває на мінімумі для цього сезону за останні дев'ять років, зазначає агентство Bloomberg.

Вартість серпневих ф'ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures на 8:20 у середу становить $121,15 за барель, що на $0,58 (0,48%) вище за ціну на закриття попередньої сесії. За підсумками торгів у вівторок ці контракти здорожчали на $1,06 (0,9%), до $120,57 за барель.

Ціна ф'ючерсів на нафту WTI на липень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) становить на цей час $120,11 за барель, що на $0,7 (0,59%) вище за підсумкове значення попередньої сесії. Напередодні вартість цих контрактів збільшилася на $0,91 (0,8%), до $119,41 за барель, що є максимумом з 8 березня.

Офіційні дані про запаси в США за минулий тиждень буде оприлюднено у середу о 17.30. Аналітики, опитані S&P Global Commodity Insights, очікують на зниження запасів нафти на 2,9 млн барелів, підвищення резервів бензину — на 2 млн барелів і дистилятів — на 800 тис. барелів.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти