У початок

росія збільшує експорт нафти з порту «козьміно» — Reuters

росія збільшує експорт нафти зі свого головного східного порту «козьміно» приблизно на п’яту частину, маючи на меті задовольнити зростаючий попит з боку азіатських покупців і компенсувати вплив санкцій Європейського Союзу. Про це Reuters повідомили три джерела, знайомі з цим питанням.

Як пише агентство, москва заявила, що сподівається переспрямувати експорт нафти із Заходу в Азію, але робити це за допомогою далеких танкерних рейсів із європейських морських портів дорого й складно через санкції Заходу.

«російська «транснєфть» уже збільшила обсяги нафти, що перекачується в «козьміно», на своєму головному азіатському нафтопровіді «східний Сибір–Тихий океан» (ССТО) на 70 тис. барелів на добу (б/д), використовуючи хімічні добавки для прискорення потоків нафти», – повідомили джерела на умовах анонімності.

За словами джерел, москва також планує відправити додаткові 80 тис. б/д так званої нафти ESPO Blend в «козьміно» маршрутом, який раніше використовувався для постачання в «козьміно» і для внутрішніх нафтопереробних заводів під час будівництва нафтопроводу ESPO.

Додаткові постачання, за словами співрозмовників Reuters, дадуть «козьміно» змогу збільшити загальне навантаження приблизно до 900 тис. б/д з поточних 750 тис. б/д цього року.

Експортом нафти через «козьміно» планується досягти рекордного рівня в 880 тис. б/д у липні, повідомили два джерела агенства.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти