У початок

Податкова служба засекретила інформацію про сплату ренти за користування надрами

Державна податкова служба припинила публікувати дані про податкові платежі субʼєктів господарювання, які є платниками рентної плати за користування надрами і які мають борги зі сплати ренти.

Як повідомили у Податковій службі у відповідь на запит видання NADRA.info, таке рішення пов’язано із запровадженням воєнного стану, хоча оприлюднення такої інформації передбачає Податковий кодекс, передає «Бізнес.Цензор».

У відповіді Податкової служби зазначається, що доступ до інформації про сплату податкових платежів субʼєктами природних монополій, субʼєктами господарювання, які є платниками рентної плати за користування надрами, та про субʼєктів господарювання, які мають податковий борг, обмежено на виконання постанови Кабміну №263 від 12 березня «Деякі питання забезпечення функціонування інформаційно-комунікаційних систем, електронних комунікаційних систем, публічних електронних реєстрів в умовах воєнного стану».

«Розголошення такої інформації може завдати істотної шкоди таким субʼєктам господарювання і шкода від надання такої інформації переважає суспільний інтерес в її отриманні», – йдеться у відповіді Податкової служби.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти