У початок

Від 2 до 10 грн/л: на Житомирщині назвали необґрунтовані націнки на пальне

Станом на 9 червня загальна сума штрафів, застосованих до мереж АЗС у Житомирській області, складає понад 100 тис. грн. Про це «Житомир.info» повідомила завідувачка сектору контролю за регульованими цінами головного управління Держпродспоживслужби Людмила Козловець.

«Ми перевіряємо усі АЗС. На сьогодні 18 АЗС перевірено й ще перевіряються, деякі матеріали знаходяться на стадії розгляду. Загалом більш як на 100 тис. грн уже винесено рішень щодо застосування штрафних санкцій», — зазначила держслужбовець.

З її слів, посадових осіб, в діяльності яких встановлено порушення державної дисципліни цін, притягують до адміністративної відповідальності, а також на них оформлюють протоколи про адмінправопорушення.

«Орієнтовно близько семи АЗС сьогодні вже притягнуто до адміністративної відповідальності й накладено адміністративно-господарські санкції. Загалом перевищення цін, за результатами перевірки, зафіксовано від 2 до 10 грн за літр», — розповіла вона.

Як повідомляв enkorr, Держпродспоживслужба оштрафувала 33 столичні АЗС за необґрунтовані ціни.

Кабінет міністрів вирішив на два місяці відмовитися від державного регулювання цін на пальне. Як раніше заявила перший віце-прем'єр-міністр–міністр економіки Юлія Свириденко, уряд очікує, що разом із вільним ціноутворенням вартість дизпального не перевищуватиме 58 грн/л, а бензину – 52 грн/л.

Нагадаємо, окремі мережі АЗС продовжують вдаватися до маніпулятивних дій зі встановлення роздрібних цін на пальне, про що повідомляють користувачі мереж із різних регіонів України.

 

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти