У початок

Шрі-Ланка може бути змушена купувати більше нафти у рф – ЗМІ

Шрі-Ланка може бути змушена купувати більше нафти в росії, оскільки відчайдушно шукає пальне на тлі безпрецедентної економічної кризи. Про це в інтерв'ю AP заявив новопризначений прем’єр-міністр Раніл Вікремесінге, повідомляє «Економічна правда».

З його слів, країна спочатку звернеться до інших джерел, але буде готова купувати більше нафти у рф.

В інтерв'ю Associated Press Вікремесінгхе також заявив, що уряд готовий прийняти більше фінансової допомоги від Китаю, попри борг його країни, що зростає.

«І хоча він визнав, що країна перебуває у скрутному становищі «з власної вини», він сказав, що війна в Україні погіршує ситуацію і що гостра нестача продовольства може тривати до 2024 року», – пише AP.

Зі слів прем'єр-міністра Шрі-Ланки, росія також запропонувала пшеницю.

Видання нагадує про безпрецедентну економічну кризу у Шрі-Ланці, яка майже спустошила валютні резерви країни.

Вікремесінгхе склав присягу після того, як минулого місяця насильницькі протести змусили його попередника, Махінду Раджапаксу, піти у відставку й шукати захисту від розлючених протестувальників на військово-морській базі.

Шрі-Ланка накопичила $51 млрд зовнішнього боргу, але призупинила погашення майже $7 млрд, які повинна була сплатити цього року. 

Два тижні тому країна купила партію російської нафти обсягом 99 тис. тонн, щоб перезапустити свій єдиний нафтопереробний завод, сказав міністр енергетики.

Шрі-Ланка отримувала і продовжує звертатися за допомогою до багатьох країн, включаючи Китай, який зараз є третім найбільшим кредитором країни.

 

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти