У початок

ФРН, хоч і не швидко, але прискорить скорочення енергозалежності від рф

Німеччина прагне якнайшвидше скоротити залежність від російських енергоресурсів, проте цей процес швидким не буде, заявив у середу канцлер ФРН Олаф Шольц. Про це, з посиланням на агентство Bloomberg, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

За словами О.Шольца, Німеччина якнайшвидше уріже обсяги постачань російської енергії. Він зазначив, виступаючи в парламенті, що перед Німеччиною стоїть завдання – позбутися залежності від російських енергоресурсів, але цього не можна досягти одразу.

«Ми покінчимо із залежним становищем, наскільки швидко вийде, але це станеться не відразу», – уточнив канцлер.

Він пояснив, що поспішні заходи можуть призвести до рецесії у ФРН. Одночасно канцлер пообіцяв продовження посилення санкцій проти росії.

Шольц також заявив, що Україна може покластися на Берлін. Кажучи про ситуацію з біженцями з України, Шольц додав, що ФРН готова приймати їх. Проте він відмовився піти назустріч закликам Києва про запровадження безпольотної зони над Україною. 

Та в будь-якому разі для росії «це тільки початок. Більшість найсерйозніших наслідків буде видно у найближчі тижні, і ми постійно посилюємо санкції», – оголосив він у бундестазі.

 

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти