У початок

Ціни на нафту продовжують зростати, Brent — $118,84 за барель

Ціни на нафту продовжують зростати в середу вдень на даних про несподіване скорочення запасів цих енергоресурсів у США та в очікуванні запровадження нових санкцій проти росії, повідомляє «Інтерфакс».

Вартість травневих ф'ючерсів на сорт Brent на лондонській біржі ICE Futures на 13:00 у середу становить $118,84 за барель, що на $3,36 (2,91%) вище за ціну на закриття попередньої сесії.

Ціна ф'ючерсів на нафту WTI на травень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) становить на цей час $112,04 за барель, що на $2,77 (2,54%) вище за підсумкове значення попередньої сесії.

Дані Американського інституту нафти (API), опубліковані напередодні ввечері, показали зниження запасів у США минулого тижня на 4,3 млн барелів, хоч аналітики здебільшого очікували їхнього зростання.

Офіційні відомості про резерви буде оприлюднено Міністерством енергетики США в середу о 17:30. Опитані Trading Economics аналітики прогнозують, що звіт Міненерго зазначає зростання запасів на 110 тис. барелів.

У центрі уваги учасників нафтового ринку, як і раніше, залишається ситуація в Україні й санкції проти рф, включаючи можливу відмову Європи від російської нафти.

Ринок чекає на зустріч глав держав — членів НАТО в четвер. Експерти вважають, що її результатом може стати посилення антиросійських санкцій, які можуть посилити ризики перебоїв у постачанні енергоресурсів.

«Ми очікуємо на збереження високої волатильності (на ринку нафти — ред.) до кінця тижня, особливо у четвер на тлі зустрічі НАТО», — написала аналітик Vanda Insights Вандана Харі.

Тим часом експерти також зазначають, що США й Саудівська Аравія — дві країни, які можуть значною мірою відшкодувати втрати ринку через відмову від російської нафти. Але «додаткові постачання з цих країн зараз здаються малоймовірними», додають аналітики Commonwealth Bank.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти