У початок

«Нафтогаз», «Укренерго» і ДТЕК закликали міжнародний енергетичний сектор припинити співпрацю з росією

НАК «Нафтогаз України», НЕК «Укренерго» і група ДТЕК закликали міжнародні компанії припинити співпрацю з росією, відмовившись від купівлі російських енергетичних ресурсів і постачання в рф обладнання й технологій для паливно-енергетичного сектору. Про це йдеться у повідомленні на офіційному сайті «Нафтогазу».

Як зазначено у повідомленні, відповідний лист, оприлюднений 22 березня, підписали голова правління «Нафтогазу» Юрій Вітренко, голова правління «Укренерго» Володимир Кудрицький і генеральний директор холдингу ДТЕК Максим Тимченко.

«Ми закликаємо всі західні компанії припинити будь-яку співпрацю з росією в паливно-енергетичній сфері. Відмовитися від купівлі російських енергоресурсів і заборонити постачання туди комплектуючих і технологій. Це стосується як газу, вугілля й електроенергії, так і виробництва двигунів, турбін, шахтного та іншого енергетичного обладнання», — сказано у відкритому спільному листі.

Керівники провідних енергокомпаній України, йдеться у повідомленні, в листі зазначають, що країна, яка розпочала на європейському континенті найкривавішу за останні 80 років війну, забрала життя тисяч мирних громадян, зокрема життя понад сотні дітей, цілеспрямовано бомбардує мирні міста, змусила 6,5 млн українців залишити свої домівки, не має права користуватися технічними й інтелектуальними досягненнями цивілізованого світу.

«Єдиний спосіб зупинити цю війну — позбавити країну-агресора коштів на її ведення. Кожен долар, сплачений росії, призводить до нових жертв і руйнувань, — наголошується у листі.  — Від імені сотень тисяч працівників паливно-енергетичного комплексу закликаємо вас припинити підтримувати російську економіку, доки ця країна не зупинить варварську війну проти України».

Довідка enkorr

Станом на 22 березня вже шість країн оголосили про готовність повністю або частково відмовитись від енергоресурсів рф.

Також уся «велика четвірка» нафтосервісних компаній відмовилася від нових інвестицій, проєктів і впровадження технологій на російському ринку (Baker Hughes, Schlumberger, Halliburton, Weatherford International).

Проте ще багато світових  компаній продовжують спільні проекти з росією й інвестиції в російську економіку.

 

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти