У початок

Доходи росії від продажу нафти впали у грудні до мінімуму за півроку

Передбачувані доходи росії від експорту нафти впали у грудні 2023 року до мінімальних за шість місяців $14,4 млрд, випливає з даних Міжнародного енергетичного агентства (МЕА).

Експерти зазначають, що зниження надходжень зафіксовано на тлі зростання обсягів постачань до дев'ятимісячного максимуму на рівні 7,8 млн барелів на добу (б/д). У частині сирої нафти вони збільшилися на 240 тис., а щодо нафтопродуктів — на 260 тис. б/д, йдеться в матеріалі.

Як вважають експерти, вказана тенденція пов'язана зі збільшенням знижок на російську нафту, а також зниженням базових цін на вуглеводні.

Раніше повідомлялося, що за перші дев'ять місяців 2023 року частка нафтогазових доходів російського бюджету опустилася до мінімальних з 2007 року 28,3%. За підсумками всього року сировинні доходи федерального бюджету знизилися на 23,9% порівняно з показниками 2022-го, що в мінфіні рф пояснили «високою базою порівняння попереднього року, зниженням котирувань цін на нафту марки Urals на початку року, зниженням цін і скороченням обсягів експорту природного газу».

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти