У початок

Ціни на пальне на другому місці за кількістю скарг у Держпродспоживслужбу

Пальне за кількістю скарг людей на завищені ціни потрапило у трійку «лідерів», посівши друге місце – на нього припав 21% заяв громадян. Про це розповів т.в.о. голови Держпродспоживслужби Анатолій Вовнюк під час онлайн-наради з керівниками головних управлінь, ідеться у повідомленні, оприлюдненому на сайті відомства.

Як зазначають у Державній службі України з питань безпечності харчових продуктів і захисту споживачів, з початку запровадження воєнного стану до них надійшло понад 2 тисяч звернень щодо підвищення цін. Причому найчастіше споживачі скаржаться на підвищення цін на три категорії товарів: продукти харчування, пальне і ліки.

Зі слів Анатолія Вовнюка, понад половину звернень, або 60%, стосувалися завищених цін на продукти харчування, у 21% випадків – завищених цін на пальне і у 2% випадків – високих цін на ліки. Решта звернень стосувалися цін на дитячі товари, оренду житла, послуги перевезення та ЖКГ.

Як повідомляв раніше enkorr, спеціалісти Головного управління (ГУ) Держпродспоживслужби у Дніпропетровській області провели 21 перевірку АЗС, з них завершено 12 обстежень об’єктів, і тільки на 2 АЗС не було виявлено завищення цін на пальне. 

Зазначимо, за травень-місяць ГУ Держпродспоживслужби в м. Києві було розпочато 107 перевірок автозаправних станцій на дотримання цінової дисципліни. Станом на 6 червня було завершено 56 перевірок АЗС Києва, на 36 з них зафіксовано низку порушень. 

Як відомо, Кабінет міністрів вирішив на два місяці відмовитися від державного регулювання цін на пальне. Як раніше заявила перший віце-прем'єр-міністр–міністр економіки Юлія Свириденко, уряд очікує, що разом із вільним ціноутворенням вартість дизпального не перевищуватиме 58 грн/л, а бензину – 52 грн/л.

Нагадаємо, окремі мережі АЗС продовжують вдаватися до маніпулятивних дій зі встановлення роздрібних цін на пальне, про що повідомляють користувачі мереж із різних регіонів України.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти