У початок

Нафта дешевшає на тлі заклику Джо Байдена збільшити виробництво пального в США

Нафтові ціни перейшли до зниження під час торгів на тлі заклику президента США Джо Байдена збільшити виробництво бензину в країні. Серпневі ф'ючерси на сорт Brent на лондонській біржі ICE Futures на 14:03 за київським часом подешевшали на $1,25 (1,03%) — до $119,92 за барель.

Вартість ф'ючерсу на WTI на липень на електронній сесії Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) знизилася на цей час на $1,34 (1,13%) — до $117,59 за барель.

Напередодні ціна на Brent знизилася на 0,9%, ф'ючерс на WTI здешевшав на 1,7%.

Агентство Associated Press повідомило з посиланням на чорновий варіант листа Байдена американським нафтопереробним компаніям, що президент закликав фірми співпрацювати з урядом для подолання паливної кризи в країні.

«Під час війни неприйнятно переносити високу маржу прибутку нафтопереробних компаній безпосередньо на американські сім'ї, — написав Байден. — Компанії повинні вжити термінових заходів для збільшення постачання бензину, дизельного пального й інших продуктів нафтопереробки».

За даними Американської автомобільної асоціації (AAA), середня ціна на бензин у США становить $5,014 за галон. Це на 54 центи вище, ніж місяць тому, і на $1,94 більше, ніж роком раніше.

Тим часом Американський інститут нафти (API) напередодні ввечері повідомив, що запаси нафти в США минулого тижня збільшилися на 736 тис. барелів. Офіційні дані Міненерго буде оприлюднено в середу, й опитані Trading Economics аналітики очікують, що вони вкажуть на зниження резервів на 1,2 млн барелів.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти