У початок

Бурильники в США вперше за п'ять тижнів відключили нафтові й газові вишки — Baker Hughes

Енергетичні компанії США минулого тижня вперше за п’ять тижнів скоротили кількість працюючих нафтових і газових бурових установок, повідомляє енергетична компанія Baker Hughes у своєму звіті.

Кількість нафтових і газових бурових установок, ранній показник майбутньої видобутку, скоротилася на 3 – до 623 за тиждень, що закінчився 15 грудня.

Постачальник даних Enverus, який публікує власні дані про кількість бурових установок, повідомив, що за тиждень, що закінчився 13 грудня, бурильники відрізали п’ять бурових установок, скоротивши загальну кількість до 673-х. Це знизило загальну кількість бурових установок приблизно на 2% за останній місяць і приблизно на 22% за рік до року.

Baker Hughes повідомила, що цього тижня кількість нафтових вишок у США впала на 2 – до 501, тоді як кількість газових вишок залишилася без змін і становить 119.

Це зменшує кількість бурових установок із постпандемічного максимуму 784 у грудні 2022 року через падіння цін на нафту й газ.

Саме з цієї причини 14 незалежних компаній з розвідки й видобутку, які відслідковує американська фінансова компанія TD Cowen, заявили, що планують скоротити витрати приблизно на 4% 2024 року порівняно з 2023 роком.

TD Cowen сказав, що 25 E&Ps, які він відстежує, заявили, що планують збільшити витрати приблизно на 20% 2023 року порівняно з 2022 роком після збільшення витрат приблизно на 40% 2022 року і на 4% 2021 року.

Однак значна частина цих додаткових витрат 2023 року пішла на покриття витрат на оплату праці й обладнання, пов’язаних з інфляцією, оскільки багато компаній більше зосереджені на поверненні грошей інвесторам і виплаті боргів, а не на збільшенні видобутку нафти й газу.

Та навіть попри те, що деякі виробники скоротили буріння нових свердловин протягом останнього року, видобуток нафти і газу все ще був на шляху до досягнення рекордних значень у 2023 й 2024 роках, оскільки компанії завершували роботу на своїх уже пробурених свердловинах.

Відповідно до звіту про продуктивність буріння Управління енергетичної інформації США (EIA) загальна кількість пробурених, але незавершених (DUC) нафтових і газових свердловин, упала в жовтні до мінімуму з грудня 2013 року.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти