У початок

WOG передав на фронт перших півсотні FPV-дронів

Мережа АЗК WOG у межах спільної з БФ «Дігнітас» ініціативи передала армії першу партію з 50-ти FPV-дронів, загалом же на фронт буде відправлено 371 таку «пташку». Про це enkorr повідомили у прес-службі компанії.

«Першу партію у 50 FPV-дронів мережа АЗК WOG і Благодійний фонд «Дігнітас» передали т.в.о. начальника департаменту поліції особливого призначення «Об’єднана штурмова бригада Національної поліції України «Лють» Роману Поліщуку. Ці «пташки» допоможуть нашим військовим вражати ворожі цілі з високою точністю», – кажуть у WOG, уточнюючи, що 371 FPV-дрон – не випадкова цифра, а по одному «подарунку» від кожного нині працюючого АЗК WOG.

Як зазначають у компанії, до цієї ініціативи також долучилися клієнти WOG, підтримавши проєкт «WOGОНЬ помсти», який тривав у листопаді.  Впродовж місяця вони мали можливість спрямовувати на ініціативу подарунки від WOG, що накопичилися на їхньому гаманці PRIDE. Компанія конвертовувала їх у гривні й перераховувала БФ «Дігнітас» для закупівлі дронів-камікадзе для захисників.

Зі слів Романа Поліщука, у сучасній війні FPV-дрони стали незамінним інструментом в руках захисників, оскільки дають змогу знищувати дороговартісну техніку ворога. «Забезпечення захисників FPV-дронами критично важливе для ефективної оборони й загальної безпеки країни, і тут величезне значення має підтримка бізнесу, фондів і українців, – каже військовий. – Завдяки цим технологіям Сили оборони можуть ефективно стримувати противника, проводити наступальні дії й мінімізувати втрати власного особового складу». 

«FPV-дрон – це зброя на ураження і вимагає відповідного підходу до розподілення. Робота з  FPV вимагає обов'язкового високого рівня підготовлення отримувача, і це має бути фахова підготовка. Знання треба постійно оновлювати, оскільки технології швидко розвиваються, і те, що працювало два-три місяці тому, вже не працює зараз.

Потрібно вміти користуватися дроном, працювати під РЕБ, ховати себе від РЕР», – пояснює  директор БФ «Дігнітас» Люба Шипович.

У свою чергу у WOG зазначають, що підтримка наших військових «подарунками», які дадуть їм змогу бути ще влучнішими, знищувати ще більше ворожих цілей на шляху звільнення нашої країни – це найкраще, що можна зробити до свята. Тож, зі слів директора з маркетингу мережі АЗК WOG Геннадія Карлінського, спільнота PRIDE зібрала на дрони-камікадзе 1,8 млн грн, WOG збільшив цю суму, додавши 4,5 млн грн. «У такий спосіб буде спрямовано 6,3 млн грн на зброю для ЗСУ», – підсумував він.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти