В начало

«Укрнафта» запустила свердловину дебітом 54 тонни на добу на заході країни

ПАТ «Укрнафта» запустило чергову високодебітну свердловину на заході України, її дебіт – 54 тонни нафти на добу. Про це повідомляє директор компанії Сергій Корецький на своїй сторінці у мережі Facebook.

Як зазначає Корецький, об'єкт планувався як розвідувальна свердловина з метою розкриття покладів стрийських відкладів на глибині понад 1,2 км.

Роботи з буріння виконував партнер, обраний через конкурс на Prozorro, – ТОВ «Навігатор-Комплект». Це перша з трьох свердловин, яку зводитиме цей підрядник, повідомили у компанії.

«Одразу після завершення буріння як технологію вторинного розкриття пласта застосовано кислотний гідророзрив (КГРП). Як уже показали дослідження й практичний досвід роботи на цьому конкретному родовищі, така операція забезпечує підвищення видобутку. КГРП було проведено власним сервісним підрозділом», – написав Корецький, додавши, що результат більш ніж удвічі перевищив прогнозний: дебіт свердловини становить «54 тонни на добу замість 22,6 тонни на добу».

Таким чином, йдеться у дописі, «Укрнафта» отримала високодебітну свердловину та, що навіть більш важливо, технологію збільшення видобутку на конкретному родовищі. КГРП включені до інвестиційних проєктів будівництва усіх свердловин на цьому родовищі.

Це дасть змогу ефективно використовувати наявний ресурс для підвищення видобутку.

Як писав раніше enkorr, «Укрнафта» у березні ц.р. уже розпочала буріння нової свердловини на заході України.

Видання також повідомляло, що у лютому цього року «Укрнафта» почала спорудження нової похило-скерованої свердловини на північному сході України.

Писали ми й про те, що «Укрнафта» за три роки пробурить 160 свердловин і бічних стовбурів.

При цьому вже на 2024 рік компанія планує почати будівництво 30 нових свердловин.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти