В начало

«Укрнафта» має подякувати «Нафтогазу» – експерт

«Нафтогаз Ойл Трейдинг» виконала свою задачу зі збереження майна мережі Glusco у досить важких у мовах, тому наступні управителі мережі мають бути вдячні компанії за це. Єдиним претендентом на майно Glusco у разі розірвання договору між НОТ і АРМА є «Укрнафта». Таку думку висловив директор Консалтингової групи «А-95» Сергій Куюн у своєму авторському матеріалі на enkorr.  

«Я б здивувався, якби НОТ показав якийсь відчутний прибуток. Втримали, не дали розікрасти, погасили чимало боргів та ще й до бюджету 300 млн грн (сплачених податків – ек) дали – це дуже непоганий результат. А ще, по ідеї, заробили для державної НАК на постачаннях пального… Саме тому наступний управитель має подякувати НОТ і «Нафтогазу», – написав експерт.

Він нагадав, що у мить передачі в управління Glusco являла собою дуже проблемний актив, проте НОТ зміг спочатку запустити об’єкти завдяки власним інвестиціям, а згодом фінансово стабілізувати.

«Передають (в управління – ек) із купою зарплатних і податкових боргів, з пошарпаними об’єктами, майже без автопарку. Що робить НАК? … На «красоту» й, пардон, зокрема на елементарний ремонт туалетів спрямовує 60 млн грн. Закачує в систему пального на 180 млн грн. Відновлює ліцензії й починає потихеньку вилазити з ями. На сьогодні 81 комплекс працює», – зазначає експерт.

Заяву АРМА щодо недостовірної звітності НОТ директор «А-95» вважає безпідставною. На його погляд, підхід до розірвання договору з управління Glusco обумовлений прагненням швидких і гучних перемог нового менеджменту АРМА після скандалу з його призначенням.

Експерт вважає, що, швидше за все, Glusco перейде в управління до «Укрнафти»: «Згідно зі спецпроцедцурою це може бути лише держкомпанія. Крім «Укрнафти» на думку ніхто не спадає. А головне, що це логічно. У компанії вже є сформовано структуру управління й забезпечення мережі з 450 АЗС по всій країні. Їй байдуже, управляти 450 чи 850 АЗС».

Він зазначив, що в «Укрнафти» є всі можливості підвищити ефективність Glusco за рахунок уже подоланого компанією НОТ періоду виходу на беззбитковість, більш потужного бренду і професійного персоналу.

Як повідомляв enkorr3 серпня 2023 р. АРМА повідомила, що розірвала договори з «Нафтогаз Ойл Трейдингом» на управління мережею автозаправних станцій Glusco. Підставою для такого кроку в агентстві назвали недостовірну звітність НОТ. Остання заявила, що звернеться до Кабінету міністрів щодо незаконності дій АРМА.

Нагадаємо, у травні 2022 року управителем мережі АЗС «Глуско» урядом визначено ТОВ «Нафтогаз Ойл Трейдинг».

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти