В начало

На Полтавщині працівники депо зливали ДП з тепловозів – прокуратура

У Полтавській області судитимуть 11 працівників локомотивного депо за розкрадання дизельного пального з тепловозів «Укрзалізниці». Про це повідомляє Полтавська обласна прокуратура на своєму сайті.

Як зазначається у повідомленні, до суду спрямовано обвинувальний акт стосовно 9 учасників організованої злочинної групи й 2 їхніх спільників.

Обвинувачені – працівники одного з локомотивних депо регіональної  філії «Південна залізниця» АТ «Укрзалізниця».

Їм інкримінують привласнення чужого майна, вчинене повторно, в умовах воєнного стану, організованою групою.

За даними слідства, чоловіки під час робочих змін зливали дизельне пальне з паливних баків тепловозів у пластикові каністри, які  власними автомобілями перевозили до місця проживання одного з фігурантів. Надалі пальне реалізовували населенню за цінами, нижчими від ринкових.

У такий спосіб упродовж березня-червня цього року було викрадено майже 5,5 тис. л дизпального, а регіональній філії «Південна залізниця» АТ «Укрзалізниця» завдано майже 270 тис. грн збитків.

Під час обшуків за місцями проживання, у гаражних приміщеннях, автомобілях чоловіків правоохоронці вилучили каністри, в яких зберігалося дизельне пальне, документи, мобільні телефони та інші речові докази, повідомили у прес-службі Полтавської облпрокуратури.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснює ГУНП в Полтавській області, оперативний супровід – УСР в Полтавській області ДСР НП України.

Як писав enkorr раніше, у вересні на Закарпатті припинили схему з розкрадання ДП з тепловозів. А на Одещині затримали залізничника, який півтора року крав пальне з тепловозів.

Видання також повідомляло, що постануть перед судом злочинці, які злили з локомотивів ДП на 1,5 млн грн.

Нагадаємо, на Полтавщині викрали понад 2,5 тис. л ДП з тепловозів.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти