У початок

На Закарпатті припинили схему з розкрадання ДП з тепловозів – поліція

Затримано групу осіб, причетних до масштабної схеми розкрадання дизельного пального з тепловозів «Укрзалізниці». Про це повідомляє поліція Закарпатської області на своїй сторінці у мережі Facebook.

Як зазначається у повідомленні, співробітники кримінальної поліції ГУ НП в Закарпатській області отримали оперативну інформацію про систематичне розкрадання дизельного пального з тепловозів АТ «Укрзалізниця» у межах Ужгородського району.

«За цим фактом одразу було розпочато розслідування. Вже за кілька тижнів оперативної роботи правоохоронцям вдалося з’ясувати, що організував злочинну діяльність 54-річний житель села Минай. До злочину він залучив кількох працівників локомотивного депо», – повідомили у прес-службі поліції Закарпаття.

У поліції поділилися подробицями злочинної схеми: будинок організатора розташований буквально за кілька метрів від залізничних колій, якими проходить маршрут руху тепловозів. Скориставшись зручним розміщенням, зловмисник обладнав гаражне приміщення насосами й цистернами, а також прямим виходом до колії. Далі, за попередніми домовленостями, працівники локомотивного депо зупиняли тепловози неподалік від будинку фігуранта, підключали спецобладнання й викачували з паливних систем тонни дизпального.

Правоохоронці повідомляють, що оперативники управління карного розшуку затримали основного фігуранта з двома його спільниками одразу після того, як вони вчергове злили ДП (цього разу обсягом 1 900 л). У гаражному приміщенні організатора слідчі провели санкціонований судом обшук й вилучили все обладнання, яке використовувалося для вчинення злочину.

«Усіх трьох підозрюваних поліцейські помістили в ізолятор тимчасового тримання. Слідчі відділу розслідування особливо тяжких злочинів ГУ НП у Закарпатській області повідомили їм про підозру за ч. 4 ст. 185 ККУ (крадіжка, вчинена у великих розмірах чи в умовах воєнного стану)», – додали у прес-службі, уточнивши, що під час слідства буде встановлено їх можливих спільників і суму збитків, завданих державі діями зловмисників.

За скоєне їм загрожує до 8 років позбавлення волі.

Як писав enkorr раніше, на Одещині затримали залізничника, який півтора року крав пальне з тепловозів.

Видання також повідомляло, що постануть перед судом злочинці, які злили з локомотивів ДП на 1,5 млн грн.

Нагадаємо, на Полтавщині викрали понад 2,5 тис. л ДП з тепловозів.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти