У початок
Як Shell допомагає у боротьбі з COVID-19 в Україні та світі

Як Shell допомагає у боротьбі з COVID-19 в Україні та світі

Також є російською мовою

Спецпроєкт

Соціальна відповідальність – одна з важливих складових корпоративної політики Shell. Історія компанії підтверджує, що активна підтримка соціальних ініціатив по всьому світу — це вже не просто традиція, а один із принципів діяльності.

Тому під час пандемії COVID-19 компанія взяла щонайактивнішу участь у боротьбі з цим світовим лихом, спрямовуючи чималі матеріальні й організаційні ресурси на допомогу урядам країн, громадським організаціям, благодійним фондам, безпосередньо медичним закладам і простим громадянам, які потребують її найбільше.

Загальний внесок Shell у боротьбу з COVID-19, який передусім включає забезпечення пальним автопарків медичних закладів, постачання обладнання лікарням, допомогу вразливим категоріям населення, надання продуктів харчування, становить понад 30 млн. дол. США.

Ефективний алгоритм дистанційної роботи  

Уже в перші дні, коли в Україні було виявлено COVID-19, усім співробітникам задля убезпечення від загрози коронавірусу було надіслано практичні інструкції й детальні рекомендації, як уберегтися від зараження під час роботи. Для офісних працівників було напрацьовано алгоритми дистанційної роботи, мета яких — гарантування безпеки як власної й своїх рідних, так і клієнтів.

Водночас жоден етап роботи компанії не було призупинено, адже бізнес Shell належить до критично важливої енергетичної інфраструктури, діяльність якої в країні не має припинятися за жодних обставин. Із часу запровадження невідкладних заходів Shell здійснює постійний моніторинг серед співробітників, які працюють віддалено, щоб довідатися про їхні потреби, побажання щодо організації й облаштування робочого місця вдома. І на основі аналізу опитувань компанія робить усе, щоб співробітники могли працювати в комфортних умовах і почуватися захищеними.

Безпека на АЗС в умовах коронавірусу

Зважаючи на позитивний досвід Shell у світі, компанія першою в Україні обладнала захисними екранами Plexi всю свою мережу АЗС. Захід мав неабиякий позитивний ефект у боротьбі з коронавірусом, тому згодом досвід Shell перейняло чимало інших компаній у країні.

Усім працівникам АЗС, які постійно перебувають на станціях, з перших днів карантину було надано весь комплекс засобів дезінфекції та індивідуального захисту. На АЗС для працівників і клієнтів облаштували відповідні санітарні зони з безперервним забезпеченням усіма необхідними гігієнічними й дезінфікуючими засобами: навіть поширили відео-інструкцію, як мити руки, щоб максимально убезпечити себе від зараження коронавірусом.

Коли під час жорсткого карантину було обмежено, а згодом і призупинено рух громадського транспорту, Shell налагодила власну логістичну систему, щоб працівники могли безперешкодно прибувати на робочі місця.

У зонах надання послуг клієнтам створено умови, які максимально убезпечують від зараження: на підлозі зроблено розмітки, щоб було легше дотримуватися необхідної дистанції, усі працівники обов’язково користуються одноразовими рукавичками. Також по кілька разів на добу Shell перевіряє самопочуття працівників станцій.

Відтак у компанії Shell налагоджено всі алгоритми й процеси роботи, щоб АЗС були безпечними й водночас зручними для клієнтів і працівників.

Дбає про найменш захищених

Співпрацюючи з Міністерством охорони здоров’я України, уже від початку оголошення карантину Shell безкоштовно передала двом столичним лікарням 5000 захисних масок. Згодом через Благодійний фонд «Життєлюб» було надано 2550 продуктових наборів літнім людям, адже для них COVID-19 найбільш небезпечний.

Благодійна допомога іншим країнам

У Варшаві (Польща) Shell у співпраці з Hyundai Motor надала автомобілі й пальне для них медзакладу MSWiA, перепрофільованому під інфекційну лікарню. А також тисячі спеціалізованих масок – для служб надзвичайних ситуацій Польщі.

У Болгарії практично з початку оголошення карантину компанія організувала безкоштовну каву й воду для працівників центрів екстреної медичної допомоги й водіїв автоцистерн. Нині обсяг такої допомоги становить понад 900 пляшок мінеральної води й більш ніж 1400 філіжанок кави. Також для автомобілів швидкої допомоги Shell відвантажила пальне на суму 100 тис. грн..

В Албанії виділено 3000 продуктових наборів літнім людям, малозабезпеченим сім’ям та особам із соціально незахищених категорій населення.

У Канаді для потреб медичних закладів компанія Shell передала урядові країни 125 тис. літрів ізопропілового спирту. Також було виготовлено 2700 захисних щитків для багаторазового використання (на 3D-принтері Shell Scotford). Для регіональних закладів охорони здоров’я у великій кількості надано комплекти мийних і хімічних засобів.

У Китаї за сприяння неурядової організації «Єдиний фонд» компанія забезпечила необхідним інвентарем і медичними засобами лікарні Хубея, зокрема 10 тис. комплектів медичних комбінезонів, близько 30 т медичного спирту та 5000 пар захисних окулярів.

У Казахстані для лікарень Нурсултана Shell у співпраці з низкою інших підприємств передала медобладнання й засоби індивідуального захисту. У регіональні лікарні країни від Північно-Каспійської операційної компанії було надано матеріали для тестування й лікування COVID-19 і обладнання інтенсивної терапії.

У Нідерландах Shell виділила для потреб лікарень 2,5 млн. літрів ізопропілового спирту.

У Туреччині у великих кількостях передала ізопропіловий спирт для перероблення на дезінфікуючі засоби для лікарень Міністерства охорони здоров'я країни.

Про Shell в Україні

Royal Dutch Shell – один зі світових лідерів в енергетиці й нафтохімічній промисловості. Станом на травень 2020 р. Shell працює у понад 70 країнах із використанням найсучасніших технологій та інноваційного підходу до забезпечення сталого майбутнього. У компанії працевлаштовано майже 86 тисяч співробітників, які поділяють цінності чесності, порядності й поваги. 

Shell Retail увійшла на український ринок 2007 року. Відтоді мережа АЗС під брендом Shell управляється Shell / Alliance Holding. Shell Retail Ukraine входить до кластеру Центральної та Східної Європи Shell Downstream. У Shell в Україні працює близько 1500 чоловік.

Нині до складу мережі АЗС Shell входить 132 станції у 20 областях України. Компанія пропонує своїм клієнтам високоякісні моторні нафтопродукти, включно з пальним Shell V-Power, дизельним пальним та зрідженим нафтовим газом (ЗНГ), а також широкий асортимент супутніх товарів, смачну їжу й напої. Компанія прагне відповідати очікуванням власників електромобілів в Україні, кількість яких постійно зростає, тому торік у партнерстві з YASNO E-Mobility на своїх АЗС встановила чотири швидкісних електрозарядних модулі.  

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти