У початок

Жодних претензій: «Укрнафта» нарощує постачання пального військовим

Після того, як ПАТ «Укрнафта» перейшло під контроль Міністерства оборони України, підприємство утричі збільшило обсяги постачань пального для потреб військових. Про це «Укрінформу» повідомили в «Укрнафті».

У свою чергу, у Міноборони на запит агентства зазначили, що «Укрнафта» виконує всі взяті на себе зобов'язання з постачання палива армії.

«Претензій з боку Міноборони до постачання палива немає», — зазначили у МОУ.

Від більш докладних коментарів у Міноборони утрималися, зіславшись на закритість інформації.

Нагадаємо, на початку листопада 2022 року влада України на основі закону «Про передачу, примусове відчуження або вилучення майна в умовах правового режиму воєнного чи надзвичайного стану», а також низки наказів Верховного головнокомандувача ЗСУ прийняла рішення про примусове відчуження у власність держави акцій кількох стратегічно важливих підприємства, серед яких — ПАТ «Укрнафта» і ПАТ «Укртатнафта», які раніше контролювала група «Приват» та інші приватні акціонери.

Директор Консалтингової групи «А-95» Сергій Куюн у своєму матеріалі «Як зникає нафтовий бізнес групи «Приват» зазначав, що постачання пального армії було однією з основних причин націоналізації «Укрнафти» і «Укртатнафти».

Зокрема експерт звернув увагу на інформацію, яка з’явилася в медіапросторі в рамках PR-кампанії на захист колишніх акціонерів націоналізованих компаній, що на адресу Міністерства оборони було відвантажено 54 тис. тонн «кременчуцького» пального.

«Але на переробку держава спрямувала 200 тис. тонн нафти, з якої завод мав отримати не менш як 130 тис. тонн бензину, дизпального й авіагасу. Як бачимо, у держави могли виникати питання щодо нестачі належних обсягів. Також не будемо забувати про те, що і «Укрнафта», й «Укртатнафта» мали мобілізаційні завдання, згідно з якими, наскільки відомо, повинні були спрямовувати на підтримку армії всі наявні ресурси», — йдеться у матеріалі.

Як повідомлялось, «Укрнафта» завершила перший квартал 2023 року з чистим прибутком 4,3 млрд грн. Цей показник дорівнює чистому прибутку, отриманому компанією мирного 2020 року (4,3 млрд грн), і майже вдвічі перевищує результат за весь 2021 рік – 2,4 млрд грн.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти