У початок

«Укртатнафта» погасила податковий борг у понад 1,2 млрд грн

Після викриття корупційних схем ПАТ «Укртатнафта» перерахувало до бюджету понад 1,2 млрд грн податків, не сплачених колишніми власниками, ці кошти буде спрямовано на забезпечення потреб Сил оборони, повідомляє СБУ.

«Завдяки розслідуванню Служби безпеки та БЕБ корупційних схем колишнього менеджменту ПАТ «Укрнафта» і ПАТ «Укртатнафта» бюджет України поповнився ще на 1,2 млрд грн. Відповідну суму нинішнє керівництво ПАТ «Укртатнафта» перерахувало на користь держави як податки, не сплачені колишніми власниками», — інформує українська спецслужба в середу.

У повідомленні зазначається, що «повернуті кошти буде спрямовано для забезпечення потреб Сил оборони».

Раніше правоохоронці викрили керівництво «Укртатнафти» на привласненні нафтопродуктів на загальну суму понад 2 млрд грн.

СБУ нагадує, що за фактом ухилення від сплати податків повідомлено про підозру колишньому директору компанії, який перебуває під вартою.

Попередній менеджмент компанії реалізовував пальне через мережу АЗС без сплати акцизного податку, хоча суми акцизного збору закладалися в ціну для споживачів.

У межах кримінального провадження тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин незаконної діяльності й притягнення винних до відповідальності.

Нагадаємо, на початку листопада 2022 року влада України на основі закону «Про передачу, примусове відчуження або вилучення майна в умовах правового режиму воєнного чи надзвичайного стану», а також низки наказів Верховного головнокомандувача ЗСУ прийняла рішення про примусове відчуження у власність держави акцій кількох стратегічно важливих підприємства, серед яких — ПАТ «Укрнафта» і ПАТ «Укртатнафта», які раніше контролювала група «Приват» та інші приватні акціонери.

7 листопада Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку ухвалила це рішення.

Після цього у ПАТ «Укрнафта» і ПАТ «Укртатнафта» було змінено склад наглядових рад. Згодом керівником «Укрнафти» й «Укртатнафти» було призначено Сергія Корецького.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти