У початок

OMV Petrom отримує грант на виробництво «зеленого» водню

Румунська нафтогазова компанія OMV Petrom оголосила, що отримала фінансування на суму до 39 мільйонів євро в рамках Національного плану відновлення й стійкості для будівництва потужностей з виробництва водню (електролізера) вартістю 74 мільйони євро на своєму нафтопереробному заводі Petrobrazi. Договір про фінансування підписано з Міненерго.

Як повідомляє Romania Insider, остаточне інвестиційне рішення має бути прийнято 2024 року. Завершення робіт заплановано на 2025 рік.

Компанія, очевидно, говорить про грант – на відміну від фінансування (зазвичай позики), частину грантової схеми обсягом 148,8 млн євро, з яких 114,4 млн євро надходить з бюджету Європейського Союзу, а 30% (34,4 млн євро) надходять з верхнього бюджету. 

Схема підтримуватиме будівництво нових установок для виробництва водню з відновлюваних джерел з метою досягнення до 31 грудня 2025 року потужностей з відновлюваного виробництва водню щонайменше 100 МВт на електролізних установках, які виробляють щонайменше 10 тис. тонн водню на рік.

Проєкт OMV Petrom передбачає введення в експлуатацію на НПЗ Petrobrazi потужності 20 МВт для виробництва водню шляхом електролізу води. Увесь процес працюватиме на відновлюваних джерелах енергії, кажуть у компанії, не вказуючи, будуть вони забезпечуватися власними потужностями чи закуповуватися на ринку.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти