У початок

Замовником кримінального переслідування «А-95» є «БРСМ» – Сергій Куюн

Також є російською мовою

Компанія «БРСМ» стоїть за кримінальною справою, відкритою проти Консалтингової групи «А-95» і її керівництва. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив директор групи Сергій Куюн.

«Замовник – «БРСМ»! Мої припущення щодо цілей «наїзду» і замовників повністю підтвердилися. Телеграм-канали, а також «чорнушні» сайти почали публікувати інформацію про результати вчорашніх обшуків і навіть фото», – пише він.

Такі публікації, за словами С. Куюна, свідчать про повний доступ замовника до оперативних даних слідства, що ще раз доводить замовний характер і єдину мету переслідування – видобуток компрометуючих його даних.

«Стиль і зміст матеріалів один в один повторює риторику, якою Олександр Мельничук (директор з маркетингу мережі – ek) і «БРСМ» заливали ефір протягом останніх місяців. Це було відповіддю на наші розслідування про безакцизне виробництво нафтопродуктів на нафтобазах і міні-НПЗ «БРСМ» з використанням заборонених компонентів на кшталт монометиланіліну», – зазначає експерт.

Він також прокоментував інформацію про вилучення понад 100 тис. доларів готівкою піл час обшуків офісу компанії, його житла і житла Артема Куюна, аналітика «А-95».

«Обіг нашої групи компаній тільки в останні 5 років становить 20-25 млн грн на рік. Це рух за рахунками, який легко перевірити і з якого сплачуються всі податки. Характерно, що сама «БРСМ» у своєму «замовленні» сурмить про це останніх місяців зо три! І що, за таких обігів ми з братом не могли зробити заощадження обсягом 10% від річного обороту?» – зазначає він, додавши, що частину цієї суми йому на зберігання довірили співробітники компанії.

С.Куюн підкреслив, що за чисельності штату 12-15 чоловік щорічно група «А-95» сплачує 4-4,5 млн грн «живих» податків у бюджет – прибуток, ПДВ, зарплатні податки, військовий збір тощо.

«А скільки платите ви, у котрих мільярдні обіги й одні збитки у звітності? Котрі замість 600 млн грн акцизу сплатили в 2020 році 8 млн грн на виробництві вашого «бензину» в Гадячі й Переяславському? Але при цьому утримуєте «шаріїв», спонсоруєте «Шахтар» й інвестуєте у виноградники в Італії», – звернувся С.Куюн до керівництва «БРСМ».

Також він повідомив, що адвокати Консалтингової групи «А-95» досліджують інформацію в ЗМІ, яку можна кваліфікувати як розкриття таємниці слідства і результатів слідчих дій з боку слідчих.

«На основі цих даних готуємо заяви в Генпрокуратуру, НАБУ і ДБР на слідчих, які відпрацьовують «бодяжні» гроші. Зокрема, на старшого групи слідчих Вікторію Шмагун», – заявив С. Куюн.

Як повідомляв enkorr, учора, 13 липня, співробітники Національної поліції з порушенням законодавства й усіх процесуальних норм провели обшуки з вилученням техніки і документації в офісі Консалтингової групи «А-95», а також у квартирах керівництва компанії.

Глава парламентського Комітету з питань фінансової, податкової та митної політики Данило Гетманцев (фракція «Слуга народу») звернувся до генерального прокурора з проханням взяти під свій особистий контроль розслідування кримінальної справи проти Консалтингової групи «А-95».

Довідка enkorr

Консалтингову групу «А-95» засновано в 2008 році. Вона займається професійними дослідженнями ринку нафтопродуктів. Компанія – організатор щорічних конференцій для трейдерів моторних палив: Petroleum Ukraine, LPG Ukraine і Black Sea Petroleum Trading. Загалом за плечима «А-95» уже понад 20 масштабних конференцій, семінарів, майстер-класів.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти