У початок

Влада Києва ліквідувала 8 «бочок» (фото)

Також є російською мовою

Робоча група з виявлення та припинення діяльності незаконних автозаправних станцій 17 березня припинила роботу восьми нелегальних об'єктів у Києві. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив перший заступник директора департаменту міського благоустрою Київської міськдержадміністрації Тимур Ткаченко.

«За дорученням Дениса Шмигаля проводимо рейди з метою ліквідації самовільно розміщених АГЗП і контейнерних АЗС на території столиці. Такі перевірки допоможуть припинити незаконну торгівлю нафтопродуктами та запобігти виникненню надзвичайних ситуацій на території Києва», – повідомив він.

Зокрема, нелегальні АЗС було виявлено за такими адресами:

  • вул. Виговського, 28;
  • вул. Закревського, 63 (навпроти);
  • вул. Зодчих, 5;
  • вул. Магнітогорська, 1 (ріг вул. Хоткевича);
  • вул. Оноре де Бальзака, 16 (навпроти);
  • вул. Північна, 7 (ріг просп. Героїв Сталінграда);
  • вул. Пухівська, 4 (навпроти);
  • вул. Ревуцького, 1.

Чиновник зазначив, що до складу робочої групи входять представники департаменту міського благоустрою КМДА, КП «Київблагоустрій», ДФС, ДСНС, департаменту муніципальної безпеки КМДА, Національної поліції, СБУ та Київської міської прокуратури.

Як повідомляв enkorr, на вул. Григоренка в Києві запрацювала модульна заправка, яка складається з резервуара і однопістолетної ПРК, хоча на імпровізованій стелі вказано А-95 і ДП.

За дорученням Дениса Шмигаля, йдеться в одному з попередніх повідомлень enkorr, в усіх регіонах України відновилася кампанія з боротьби з нелегальним ринком нафтопродуктів.

Раніше повідомлялося, що в Україні спостерігається стрімке розширення тіньового ринку нафтопродуктів, що проявляється як у зростаючих обсягах виробництва на міні-НПЗ, так і в поновленні діяльності нелегальних заправних станцій.

Консалтингова група «А-95» оцінює сукупні втрати бюджету від діяльності нелегального сегмента паливного ринку за 9 місяців 2020 р. в суму від 9 до 15 млрд грн. При цьому найбільша частка нелегальної реалізації палива була властива скрапленому газу – 35% (524 тис. т) і дизельному пальному – 19% (1 млн. т).

Згідно з дослідженням «А-95», у 2020 р. в Україні працювало 24 підприємства з виробництва пального з місячним обсягом перероблення 30-35 тис. т. Вони виробляли товарні нафтопродукти класів Євро-3 і Євро-4, але щоб уникнути сплати акцизного збору, маркували свою продукцію як розчинники, сольвенти, абсорбенти, легку фракцію, лігроїново-газойлеву фракцію та інші безакцизні позиції.

На початку року стало відомо про потужний канал постачань в Україну безакцизних компонентів для виробництва моторних палив на основі МТБЕ і метанолу як розчинників (код 3814009090). Одержувачами цієї продукції в січні-лютому стали роздрібні мережі або міні-НПЗ: група «БРСМ-Нафта» (3,9 тис. т) і харківська компанія «Пром Хім» (4,1 тис. т), що відправляє частину ввезених розчинників на міні-НПЗ в Мерефі (Харківська область), звідки закуповує пальне мережа Motto. Серед імпортерів розчинників також слід виокремити ТОВ «Термінал», яке за перші два місяці 2021 р. ввезло 400 т.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти