У початок

Влада Франції хоче, щоб нафтові компанії допомогли зменшити витрати населення на пальне

Офіційний представник французького уряду Олів'є Веран заявив, що влада країни очікує від нафтових компаній додаткових кроків назустріч споживачам у зв'язку зі зростанням цін на нафтопродукти.

«До кінця тижня, сподіваюся, ми зможемо зробити відповідні оголошення», — повідомив Веран у четвер в ефірі каналу Franceinfo, передає «Інтерфакс-Україна».

Уряд «веде роботу з нафтовими компаніями», зокрема з TotalEnergies, щоб ті допомогли французам «витримати зростання цін на пальне».

Група TotalEnergies, пояснює Franceinfo, розпорядилася про знижку 10 центів на літр бензину, але тільки на заправках, розташованих уздовж автомагістралей.

«Ми хотіли б, щоб ці зусилля були помножені й, отже, щоб було щось відразу видиме, відчутне для французів», — додав представник уряду Франції.

Веран висловився проти спеціального мита, що обговорюється в політичному середовищі, на надприбутки, одержувані нафтовими компаніями.

Нагадаємо, на початку липня президент США Джо Байден звернувся до власників автозаправних станцій у Штатах із закликом негайно знизити ціни на пальне.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти