У початок

Brent здорожчала до $104,87 за барель після падіння напередодні

Ціни на нафту зростають приблизно на 1% під час торгів у п'ятницю після активного зниження за підсумками четверга.

Вартість вересневих ф'ючерсів на сорт Brent на лондонській біржі ICE Futures на 8:03 за кск у п'ятницю становить $104,87 за барель, що на $1,01 (0,97%) вище за ціну на закриття попередньої сесії. За підсумками торгів у четвер ці контракти здешевшали на $3,06 (2,86%), до $103,86 за барель, пише «Інтерфакс».

Ціна ф'ючерсів на нафту WTI на вересень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) становить на цей час $97,38 за барель, що на $1,03 (1,07%) вище за підсумкове значення попередньої сесії. На закриття ринку у четвер вартість контрактів зменшилася на $3,53 (3,5%), до $96,35 за барель.

Тиск на котирування під час минулої сесії зокрема виявило послаблення попиту в США і прискорення постачань із Лівії.

«Перебуваючи на рівні 8,52 млн барелів на добу, попит (у США – ред.) є найнижчим для поточної пори року з 2008 року, оскільки високі ціни на бензин чинять тиск на покупців», – пишуть аналітики ANZ.

Голова Європейського центрального банку (ЄЦБ) Крістін Лагард напередодні сказала, що споживчі ціни в єврозоні залишаться на високому рівні протягом деякого часу через стабільно високі ціни на енергоносії. Тим часом вона наголосила, що у разі відсутності нових проблем вартість енергоносіїв має стабілізуватись.

Побоювання з приводу рецесії у світовій економіці знизили протягом липня ціни на Brent на 7%. Галузеві аналітики, опитані ЗМІ, переконані, що котирування впадуть ще на кілька доларів і залишаться на такому рівні до кінця 2022 року.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти