У початок

Вартість доставки нафти рф з чорноморських портів до Індії може зрости наполовину

Вартість транспортування російської нафти з новоросійська до західного узбережжя Індії може зрости на 50%. Таку оцінку висловив головний аналітик ринку сирої нафти компанії Kpler Віктор Катона агентству Bloomberg, повідомляють «Порти України».

«Фрахтові ставки різко зростуть, оскільки ризики перевезення будь-чого Чорним морем зростають», — сказав Катона.

Атаки українських морських дронів уперше поставили під загрозу російський товарний експорт через Чорне море. Цим маршрутом проходить більша частина експорту російського зерна і 15-20% усього російського нафтового експорту.

Як зазначає агентство, ціни на страхування і доставку, ймовірно, значно підвищаться для москви, однак також є ризики для європейських і світових ринків.

За даними Kpler, росія експортує з новоросійська близько 500-550 тис. барелів сирої нафти на добу і 450 тис. барелів нафтопродуктів. Порт також завантажує близько 250 тис. барелів сирої нафти з Казахстану на добу, яка доставляється трубопроводами й спрямовується в Румунію.

Поблизу порту Каспійський трубопровідний консорціум (КТК) відвантажує на танкери приблизно 1,3 млн барелів сирої нафти на добу. Це основний маршрут експорту нафти з Казахстану в Європу.

Як відомо, у п’ятницю, 4 серпня, Україна оголосила акваторії російських чорноморських портів «анапа», «новоросійськ», «геленджик», «туапсе», «сочі» й «тамань» зоною військової загрози. Відповідне прибережне попередження №118/23 видала ДУ «Держгідрографія».

Як повідомляв enkorr, уночі 5 серпня українські морські дрони атакували нафтовий танкер Sig (прапор — росія) біля Керченського мосту. Раніше було атаковано великий десантний корабель «олєнєгорскій горняк» мвф рф поблизу порту «новоросійськ».

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти