У початок

УГВ 2023 року майже подвоїло дослідження свердловин

АТ «Укргазвидобування» з початку цього року майже вдвічі збільшило кількість геофізичних досліджень свердловин порівняно з таким же періодом 2022-го. І приблизно на третину – порівняно з аналогічним показником 2021-го. Про це йдеться на сторінці компанії у мережі Facebook.

Такі геофізичні дослідження й роботи в свердловинах виконуються на різних етапах життя свердловини – від буріння свердловини до геохімічних досліджень. Їхня мета – зібрати максимальну кількість показників щодо порід, у яких пробурено свердловину, й визначити перспективи отримання з них вуглеводнів. Зібрані дані консолідуються в єдиних базах інформації щодо родовищ, зокрема використовуються для створення їх 3D-моделей.

Як зазначають у компанії, у найближчих планах – нарощування темпів. «Сприятиме цьому нова спеціалізована техніка, яку закуповує «Укргазвидобування» для збільшення своїх потужностей. Так, наша філія «Укргазпромгеофізика» отримала чотири нові лабораторно-перфораційні й три лабораторно-каротажні станції на базі вантажівок Renault. Вони доповнять технічний парк 27-ми геофізичних партій, які проводять дослідження й роботи в свердловинах», – пояснюють у прес-службі УГВ. 

Оновлюючи техніку, «Укргазпромгеофізика» переходить на цілодобове виконання геофізичних досліджень. А це, акцентують у компанії, дасть не лише збільшення кількості самих операцій, а ще й економію коштів на обслуговування свердловин і додатковий видобуток газу, оскільки свердловини швидше вводитимуться в експлуатацію. 

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти