У початок

Rompetrol розпочав капітальний ремонт нафтового терміналу в Мідії

Midia Marine Terminal (MMT), компанія, що входить до KMG International Group, розпочала роботи з капітального ремонту морського терміналу, розташованого за 8,6 км від узбережжя Чорного моря, який забезпечує постачання сирої нафти на нафтопереробний завод Petromidia. З пропускною спроможністю 16 млн тонн на рік термінал є єдиним вантажно-розвантажувальним об’єктом такого типу в Румунії. Про це повідомляє прес-служба Rompetrol.

Роботи триватимуть приблизно три тижні, вони проводяться власним і контрактним персоналом Midia Marine Terminal, у проєкті задіяно понад 100 чоловік.

Технічне обслуговування в основному стосуватиметься заміни всіх плавучих і підводних шлангів, понад 50 штук загальною довжиною приблизно 600 м. Загальна сума інвестицій оцінюється приблизно в 4,3 млн доларів США, морські шланги з подвійним захистом виробляє компанія Yokohama з Японії.

За перше півріччя на морському терміналі компанії було розвантажено понад 30 великогабаритних суден вантажопідйомністю від 100 тис. до 160 тис. тонн. Вони транспортували близько 2,6 млн тонн сирої нафти для нафтопереробного заводу Petromidia Navodari, основним джерелом якого є нафтові родовища в Казахстані.

Морський термінал, що належить KMG International, функціонує майже 15 років, і протягом цього часу він використовувався для постачання нафтопереробного заводу Petromidia приблизно 55 млн тонн сировини, доставленої 650 суднами, обсяги якої переважно походять з Казахстану, за підтримки єдиного акціонера – KMGI Group, національної нафтогазової компанії «КазМунайГаз».

Окрім розвантаження сировини, Midia Marine Terminal також управляє залізничними й вантажними рампами на платформах Petromidia і Vega, а також у порту Midia причалами 1-4 для вивантаження сировини й причалом 9 для завантаження нафти й скрапленого нафтового газу з етиленом для нафтохімічної діяльності. Обсяг перекачування через навантажувально-розвантажувальні рампи НПЗ Petromidia й Vega перевищує 3,5 млн тонн палива і LPG щорічно.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти