У початок

Індійський Reliance восени планує провести ремонт на комплексі Джамнагар

Індійська компанія Reliance Industries Ltd планує закрити у вересні-жовтні завод з переробки сирої нафти і деякі вторинні установки на експортному заводі потужністю 704 тис. барелів на добу (б/д), повідомили Reuters три джерела, знайомі з питанням.

Reliance – оператор найбільшого у світі нафтопереробного комплексу, який містить два заводи сумарною потужністю близько 1,4 млн б/д.

Нафтопереробний блок і вторинні блоки, включно з установкою гідроочищення, буде закрито на 3-4 тижні з середини вересня, повідомили джерела, додавши, що нафтопереробник також планує закрити на 47 днів установку каталітичного крекінгу потужністю 660 тис. б/д.

Зупинка заводів скоротить імпорт сирої нафти Reliance і може призвести до підвищення маржі бензину, повідомили торгові джерела.

Reliance – один із ключових індійських покупців російської нафти. Одне з джерел повідомило, що план зупинки попередній і може змінитися.

Нафтопереробний комплекс Reliance Industries у Джамнагарі – також один із найбільших постачальників дизельного пального на світовий ринок. За даними Консалтингової групи «А-95», щомісяця компанія відвантажує з порту «Сікка» до 2 млн тонн продукту. У липні обсяги експорту дизпального з Сікки зменшилися на 13%, до 1,56 млн тонн.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти