У початок

В Україні скасують держрегулювання цін на пальне – міністр економіки

Оперативний штаб при Кабінеті міністрів, очолюваний прем'єр-міністром Денисом Шмигалем, ухвалив рішення відмовитися від державного регулювання цін на пальне, зберігши граничну межу для ціни на бензин обсягом 52 грн/л, на дизпальне – 58 грн/л.

Про це повідомила перший віце-прем'єр-міністр–міністр економіки Юлія Свириденко, передає «Інтерфіакс-Україна».

«У нас була дискусія з операторами ринку сьогодні, і за підсумками сьогоднішнього засідання штабу виникла домовленість, щоб ми з боку держави призупинили цінове регулювання, аби оператори ринку могли наситити ринок необхідним ресурсом. Щоб вони отримали змогу весь доступний ресурс на європейському або навіть не європейському ринку транспортувати в Україну», – сказала вона в ефірі «UA Разом» у вівторок увечері.

«При цьому ми, звичайно, очікуємо, що граничні ціни на дизпальне будуть не більшими за 58 грн, на бензин — не більше, ніж 52 грн. Щойно ми відчуємо, що оператори зловживають становищем, запроваджуватимемо щодо них санкції. Моніторитимемо ситуацію щодоби», — зазначила Свириденко.

За її словами, це рішення дасть змогу скоротити черги на АЗС за пальним і відновити баланс на ринку вже найближчими тижнями.

Нагадаємо, 14 травня 2021 р. уряд ухвалив постанову, якою з 15 травня 2021 р. було введено державне регулювання цін на паливо.  

На початку травня 2022 р. уряд підвищив граничні рівні торгової надбавки до середньої роздрібної ціни на дизельне пальне, що реалізовується на АЗС, з 5 до 7 грн/літр, для бензинів – з 4,55 грн до 6,5 грн/літр.

Зазначимо, протягом останніх кількох тижнів у всіх регіонах України на АЗС спостерігається дефіцит бензинів. За прогнозами експертів, перебої з постачаннями триватимуть упродовж усього травня.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти