У початок

Нафта дорожчає після зниження днем раніше, Brent — $112,4 за барель

Нафтові котирування демонструють помірне зростання вранці в середу після зниження напередодні, спричиненого перспективами збільшення постачання палива з Венесуели.

Вартість липневих ф'ючерсів на сорт Brent на лондонській біржі ICE Futures на 8:07 кск у середу становить $112,37 за барель, що на $0,44 (0,39%) вище за ціну на закриття попередньої сесії. За підсумками торгів у вівторок ці контракти здешевшали на $2,31 (2%), до $111,93 за барель.

Ціна ф'ючерсів на нафту WTI на червень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) становить на цей час $113,29 за барель, що на $0,89 (0,79%) більше за підсумкове значення попередньої сесії. Напередодні вартість ф'ючерсу знизилася на $1,8 (1,6%), до $112,40 за барель.

Напередодні ЗМІ повідомили, що влада Сполучених Штатів послабила деякі санкції щодо Венесуели, сподіваючись на відновлення перемовин між опозицією й урядом Ніколаса Мадуро.

Зокрема агентство Associated Press написало з посиланням на джерела у Вашингтоні, що нафтогазовий гігант Chevron Corp. отримав змогу розпочати перемовини з венесуельською компанією PDVSA щодо відновлення ліцензії, хоча поки що не має змоги добувати нафту або експортувати її з країни.

Тим часом Американський інститут нафти (API) у ніч з вівторка на середу повідомив, що запаси нафти в США за підсумками минулого тижня скоротилися на 2,45 млн барелів замість очікуваного аналітиками зростання на 1,53 млн барелів.

Управління енергетичної інформації (EIA) оприлюднить офіційні дані про запаси в середу о 17:30. Опитані Trading Economics аналітики очікують, що звіт вкаже на збільшення резервів нафти за тиждень, що завершився 13 травня, на 1,38 млн барелів, а також на скорочення запасів бензину на 1,33 млн барелів.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти