У початок

«транснєфть» засекретила обсяги експорту російської нафти морем – Reuters

російська трубопровідна монополія «транснєфть» обмежила доступ до щомісячних графіків експорту нафти з російських портів.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на чотири джерела, обізнаних із цим питанням.

За даним агентства, російські експортери нафти зможуть ознайомитися лише з датами завантаження власних вантажів замість стандартної практики узгодження документа, який передбачав повні плани завантаження для всіх експортерів.

«транснєфть» раніше не публікувала місячних планів завантаження з російських портів на загальнодоступних платформах, але надавала їх широкому колу зацікавлених учасників ринку. Однак у червні навіть нафтові компанії не матимуть доступу до повного плану завантаження, повідомили джерела.

За словами трейдерів, плани завантаження мають вирішальне значення для учасників російського нафтового ринку, включаючи вантажовідправників, страховиків і покупців нафти.

«Справді важко працювати з такою кількістю таємних даних. Ми відчуваємо себе сліпими», – повідомило джерело в неросійській компанії, що займається торгівлею російською нафтою.

Інше джерело в європейській нафтовій компанії повідомило, що оскільки ця компанія припинила активну торгівлю з росією, наразі втрата доступу до цих даних не має значення.

Агентство зазначає, що цей крок став ще одним випадком, коли російський уряд приховує важливі статистичні дані. У квітні російське міністерство енергетики обмежило доступ до своєї статистики видобутку й експорту нафти і газу.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти