У початок

У Glusco підрахували збитки від вимушеної зупинки роботи

Також є російською мовою

Втрати мережі АЗК Glusco, роботу якої було зупинено силовими структурами 11 березня, становлять близько 2-3 млн грн в день, або близько 100 млн грн на місяць. Про це під час прес-конференції повідомив генеральний директор компанії «Глуско Україна» Борис Ганджа.

«При цьому нам зараз складно підрахувати репутаційний збиток, а також спрогнозувати штрафні санкції, які може бути накладено на компанію за невиконання своїх зобов'язань із постачання пального на адресу своїх клієнтів, в основному держструктур», – розповів він.

За його словами, у компанії є зобов'язання перед «Укрзалізницею», «Київпастрансом», «Центренерго», «Укрпоштою», «Енергоатомом», ДСНС і низкою інших підприємств громадського сектора економіки.

«Ми не розуміємо, якими будуть наслідки і як себе поведуть ці компанії. Тому й спрогнозувати втрати в повному обсязі не можемо. Зазначу, прецеденту, коли роботу мережі блокували на тривалий термін, в Україні ще не було», – підкреслив топ-менеджер.

Ганджа також зазначив, що компанія на цю мить не веде гуртову торгівлю дизпальним скрапленим газом.

«На жаль, гуртову торгівлю ми вести не можемо. Складно аналізувати і прогнозувати гурт, коли ти не розумієш, що буде завтра. Ми не виключаємо, що нам заблокують рахунки або проводитимуть ще якісь слідчі дії. За таких умов вести бізнес неможливо», – зазначив він.

Ганджа також нагадав, що нині на 88 з 105 АЗК Glusco можна придбати тільки автомобільний газ і супутні товари.

Як повідомляв enkorr, «Глуско Україна» звернулася до президента України Володимира Зеленського та прем'єр-міністра Дмитра Шмигаля з проханням втрутитися в ситуацію з блокуванням роботи її мережі АЗС.

Нагадаємо, 11 березня СБУ спільно з фіскальною службою блокували роботу компанії «Глуско Україна», яка управляє однією з найбільших мереж автозаправних станцій, що належать Proton Energy Group S.A.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти