У початок

«Укртранснафта» може взяти на зберігання «ПрикарпатЗахідтранс»

Також є російською мовою

НАК «Нафтогаз України» як єдиний акціонер компанії «Укртранснафта» дозволив їй узяти на тимчасове відповідальне зберігання арештоване майно ТОВ «ПрикарпатЗахідтранс». Про це свідчить рішення «Нафтогазу», текст якого має в своєму розпорядженні enkorr.

«Надати згоду на прийняття товариством («Укртранснафтою» – ek) на тимчасове відповідальне зберігання (без права користування) арештованого майна «ПрикарпатЗахідтрансу», зокрема об'єктів нерухомості, виробничих, технологічних і об'єктів лінійної частини, з яких складається технологічний комплекс», – ідеться в документі.

При цьому, як зазначено в документі, об'єкт може бути прийнято тільки в разі компенсації усіх витрат «Укртранснафти» державою.

«Укртранснафта» також отримала згоду акціонера на виділення позапланових 200 млн грн на утримання нафтопродуктопроводу.

«При внесенні змін до фінансового плану товариства на 2021 р. включити у фінансовий план товариства витрати, необхідні для виконання цього рішення», – йдеться в рішенні НАК.

Як повідомляв enkorr, 19 лютого своїм рішенням Рада національної безпеки і оборони (РНБО) доручила повернути в держвласність нафтопродуктопровід «ПрикарпатЗахідтранс», власників якого пов'язують із оточенням депутата Віктора Медведчука (ОПЗЖ).

На думку експертів Консалтингової групи «А-95», повернення нафтопродуктопроводу під контроль держави призведе до зупинки постачань, але не викличе дефіциту й істотного зростання цін на дизельне пальне.

«Український ринок максимально диверсифікований, і замістити 50 тис. т трубопровідних постачань на місяць, що випали, буде нескладно. Це відбудеться як за рахунок переорієнтації трубопровідних обсягів на відвантаження залізницею, так і за рахунок резервів внутрішньої нафтопереробки та імпорту морем», – заявив директор Консалтингової групи «А-95» Сергій Куюн.

Довідка enkorr

«ПрикарпатЗахідтранс» експлуатує ділянку нафтопродуктопроводу «Самара-Західний напрямок» завдовжки близько 1,1 тис. км, призначену для прокачування дизельного палива з Росії й Білорусі як для внутрішніх потреб України, так і для транзиту в Європу, зокрема в Угорщину. Проєктна потужність магістралі – 3,5 млн тонн на рік.

Активна робота нафтопродуктопроводу «ПрикарпатЗахідтранс» була розпочата після завершення судових розглядів, в результаті яких його було визнано власністю «Транснафти». Навесні 2016 р. компанія International Trading Partners AG придбала магістраль у «Транснафти». У квітні 2019 р. 51% у статутному капіталі ТОВ «ПрикарпатЗахідтранс» було продано компанії «Нафтобітумний завод», кінцевим бенефіціаром якої є білоруський бізнесмен Микола Воробей.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти