У початок

«Укртатнафта» збільшить морські постачання СВГ в 1,5 раза в 2021 р.

Також є російською мовою

ПАТ «Укртатнафта» планує збільшити морські постачання скрапленого газу в півтора раза. Про це під час онлайн-конференції LPG Ukraine 2020 повідомив директор представництва «Укртатнафти» Федір Лисенко, передає кореспондент enkorr.

Відповідаючи на питання, якою була мета виходу в морській трейдинг на півдні й чи задоволені на підприємстві цим проєктом, Лисенко відповів ствердно.

«Понад те, ми хотіли б у майбутньому році зберегти його і наростити», – додав він, уточнивши, що зараз торгують дорожче, ніж індикатив, який задає «Укргазвидобування».

«Морський ресурс досить недешевий, та при цьому можу вас запевнити, що ми всі угоди завершували з позитивним профітом, – зазначив він. – Якщо казати про плани збільшити присутність у сухопутньому середовищі, то ми думаємо над цим, але подробиці поки не розкриватимемо – нехай до наступного року це залишиться інтригою».

У свою чергу, начальник управління сировинного забезпечення та реалізації «Укртатнафти» Дар'я Скакаліна зазначила, що за підсумками 2020 р. збільшили морські постачання скрапленого газу, порівняно з минулим роком, удвічі, до 57 тис. т.

«Цього року морем ми постачили вже майже 57 тис. тонн, – сказала Д.Скакаліна. – При цьому основна частина проливається в партнерську мережу. Те, що звільняється, йде в ринок, але йде за ринковою ціною. Це не ті продажі, які виступають індикативними».

За підсумком цього року, за її словами, загалом на півдні «Укртатнафта» продає у гурті до 50% автогазу. При цьому компанія поки не планує виходити на аукціони з продажу СВГ.

Відзначимо, в 2020 р. група компаній «Приват» значно розширила коло постачальників газу, до якого потрапили Hellenic Petroleum, Vitol, «Тенгизшевройл», Sonatrach, Fam-Gas LLC, Aygaz і Rompetrol.

Довідка enkorr

Термінал «Укрлоудсистем» – найбільший термінал із прийому СВГ в Україні. Обсяг резервуарного парку станом на початок 2019 року становив 6 тис. куб. м. За даними трейдерів, у 2019-2020 рр. «Приват» розпочав роботи з розширення парку місткості до 12 тис. т. Термінал входить до складу одеського нафтоперевалочного комплексу групи «Приват».

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти