У початок

«Укрнафта» уніфікувала ціни на пальне з Glusco

ПАТ «Укрнафта» розширила свій цінник на пальне на станціях колишньої Glusco, яку наприкінці минулого тижня взяла під свій контроль. Про це свідчать дані моніторингу Консалтингової групи «А-95».

Зокрема дизельне пальне у мережі «Укрнафти» і на станціях, які поки ще працюють під брендом UGO, коштує 52,40 грн/л. Вартість бензину А-95 встановлено на рівні 51,40 грн/л.

Раніше ціни в мережах «Укрнафти» й UGO перебували приблизно в одному ціновому діапазоні з періодичною різницею в 0,5-1 грн/л залежно від виду пального.

Разом із цим вартість автогазу у цих мережах поки не уніфікована: в «Укрнафти» — 27,40 грн/л, у колишніх Glusco — 27,95 грн/л.

Очікується, що згодом буде уніфіковано й фірмовий стиль станцій та інші стандарти.

Як повідомляв enkorr, 14 березня Антимонопольний комітет надав ПАТ «Укрнафта» дозвіл на концентрацію арештованих Glusco активів. 16 березня «Укрнафта» й Агентство з розшуку та менеджменту активів (АРМА) підписали акти приймання/передачі арештованих активів групи.

«Держава отримуватиме не 85% чистого прибутку, а 90% (10% — винагорода за управління). Гарантійний щомісячний мінімальний платіж, який сплачуватиме «Укрнафта» незалежно від прибутку, збільшено з 5 до 7 млн грн», — зазначали в «Укрнафті».

Нагадаємо, 13 травня 2022 року Кабінет міністрів ухвалив рішення про передачу мережі АЗС Glusco, яку пов’язували з оточенням Віктора Медведчука, в управління НАК «Нафтогаз України» (його дочірній компанії «Нафтогаз Ойл Трейдинг»).

3 серпня 2023 р. АРМА повідомило, що розірвало договори з компанією «Нафтогаз Ойл Трейдинг» на управління мережею автозаправних станцій Glusco.

13 вересня 2023 року Кабмін прийняв рішення, згідно з якими арештовані активи Glusco передаються в управління ПАТ «Укрнафта», але остаточно всі нюанси процесу АРМА і «Укрнафта» узгодили наприкінці лютого 2024 року.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти