У початок

Найбільшу зупинку для вантажівок у Європі електрифікують

Бренд зарядних пристроїв для електромобілів bp pulse зобов’язався електрифікувати одну з найбільших і завантажених зупинок вантажівок Європи пристроями для живлення електричних важких вантажних автомобілів (HGV). Про це повідомляє видання Petrol.Plaza.

Міжнародний парк вантажівок Ashford International Truckstop площею 8,5 га розміщено в графстві Кент (Англія). Наразі там пропонується 660 паркувальних місць і зручні послуги для водіїв вантажівок, а також ресторани, магазини, бари й тренажерний зал.

Паркувальна зона має вдале розташування неподалік від «Дувра», найжвавішого поромного порту Великобританії, й терміналу Євротунель у Фолкстоні. Близько 3,5 млн вантажних автомобілів щороку перетинають Ла-Манш через порт «Дувр» і Євротунель.

Таким чином, придбання компанією bp pulse права електрифікації життєво важливої зупинки для вантажівок дозволить краще задовольнити потреби операторів великовантажних автомобілів Великобританії і Європи, які переходять на електромобілі.

«Щоб оператори автопарків розглядали можливість переходу на електрику, вони повинні бути впевненими, що для їхньої підтримки є інфраструктура. Саме тому ми прагнемо закріпили землю на важливому місці поблизу «Дувра», оскільки маємо задовольнити зростаючі потреби операторів великовантажних автомобілів, які переходять на електромобілі. Ми з нетерпінням чекаємо співпраці з національними партнерами з енергетичної інфраструктури, щоб сприяти своєчасному підключенню електроенергії для нашого амбітного проєкту», – підкреслив генеральний менеджер bp pulse Europe Штефан фон Добшютц.

Повідомляється, що bp pulse може встановити зарядні пристрої для електромобілів, які підходять як для швидкої, так і для нічної зарядки. На паркувальних місцях Ashford International Truckstop планується розмістити зарядні пристрої потужністю близько 20 МВт, 10 зарядних пристроїв 400 кВт і 125х100 кВт. Звісно, це залежатиме від наявності підключення до електромережі й швидкості електрифікації сектора автомобільних вантажних перевезень.

У січні 2023 року bp puls запустила перший у Європі коридор для зарядки вантажівок уздовж 600-кілометрової (373-мильної) ділянки Рейнсько-Альпійського коридору через Німеччину. У bp є 21 діюча зупинка для електровантажівок Aral pulse (бренд bp у Німеччині). Це дозволяє електричній вантажівці подолати понад 750 км кількома маршрутами по всій Німеччині.

Очікується, що перші зарядні пристрої потужністю мегават буде встановлено в Ешфорді з 2026 року. Після того, як їх буде підключено до мережі, це встановить зв’язок між зарядним коридором Великобританії й Німеччини, щоб заохотити операторів великовагових автомобілів далі переходити на електрику.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти