У початок

Кабмін передав Glusco в управління «Укрнафті»

Кабінет міністрів визначив «Укрнафту» управителем активів компанії Glusco. Про це повідомив у Facebook голова правління «Нафтогазу» Олексій Чернишов.

«Також КМУ дав завдання врегулювати питання відшкодування витрат, понесених ТОВ «Нафтогаз Ойл Трейдинг» (U.GO), яке займалося перезапуском заарештованих комерційних активів Медведчука.

Нагадую, що обидві компанії, «Укрнафта» й «Нафтогаз Ойл Трейдинг», входять до групи «Нафтогаз» і продовжують працювати», — написав Чернишов.

Як повідомляв enkorr, 13 травня 2022 року Кабінет міністрів ухвалив рішення про передачу мережі АЗС Glusco, яку пов’язували з оточенням Віктора Медведчука, в управління НАК «Нафтогаз України». Прем’єр-міністр Денис Шмигаль зазначав, що йдеться про 172 заправки компанії Glusco і шість нафтобаз.

Мережу Glusco створено на базі активів «роснєфті» в Україні. 2016 року роздрібний бізнес компанії придбав ізраїльський бізнесмен Нісан Мойсеєв, який і дав мережі назву Glusco. Внаслідок тиску української влади Мойсеєв у травні 2021 року продав мережу компанії SNEL, акціонерами якої були Socar і трейдер з азербайджанським корінням Maddox. У серпні 2021 року SNEL змінила назву на SNEL Energy, а в грудні 2021-го стало відомо, що новим власником цієї компанії стала Greenenergo Trading SA грецького підприємця Димитріоса Аніфантакіса.

29 березня 2022 року Аніфантакіс продав компанію підприємцю Александру Александросу, кіпрському юристу, який ніколи не працював у нафтогазовій або паливній галузі.

Нагадаємо, 3 серпня 2023 р. АРМА повідомила, що розірвала договори з «Нафтогаз Ойл Трейдинг» на управління мережею автозаправних станцій Glusco. Підставою для такого кроку в агентстві назвали недостовірну звітність НОТ.

«Нафтогаз Ойл Трейдинг», яке є дочірньою компанією державної НАК «Нафтогаз України», всі звинувачення з боку АРМА відкидає.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти