У початок

«Укрнафта» готує майданчик для буріння трьох свердловин

ПАТ «Укрнафта» розпочало будівництво трьох розвідувальних свердловини на заході України. Про це повідомляє директор компанії Сергій Корецький на своїй сторінці у мережі Facebook.

«Зараз триває підготовка майданчика перед бурінням, яке почнеться орієнтовно у березні. Роботи вестимуть послідовно, залежно від результатів буріння попередніх свердловин», – написав Корецький.

З його слів, будівництво виконує партнер «Укрнафти» – ТОВ «Навігатор», якого було визначено підрядником у результаті торгів на державному майданчику Prozorro.

Свердловини мають діапазон глибин від 1 102 до 1 211 метрів і спроєктовані, щоб вийти на продуктивні горизонти стрийських покладів.

«Сукупний початковий дебіт всіх трьох об'єктів планується на рівні 80 тонн на добу», – зазначив Корецький.

Загалом, повідомляють в «Укрнафті», 2024 року компанія планує розпочати спорудження 30 нових свердловин. Роботи здійснюватимуться як власними буровими верстатами, так і за допомогою підрядників.

Як повідомляв enkorr раніше, «Укрнафта» починає спорудження нової похило-скерованої свердловини на північному сході України.

Нагадаємо, 2023 року компанія спорудила вісім нових свердловин.

Видання також писало, що за 2023 рік «Укрнафта» видобула 1,4099 млн тонн нафти з конденсатом і 1,0974 млрд кубометрів газу, природного і нафтового. Це +3% і +6% до позаторішніх показників видобутку. 2022 року компанія видобула 1,37 млн тонн нафти, 1,037 млрд кубометрів газу.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти