У початок

Нафтопродукти Курченка: Пашинський заявив про обшуки СБУ і НАБУ

Колишній народний депутат голова Асоціації оборонних підприємств Сергій Пашинський заявив про обшуки у його помешканні у справі щодо передачі «палива Курченка» державі 2015 року. Про це він сам написав у Facebook.

«Сьогодні зранку СБУ й НАБУ завітали з обшуком до мого помешкання. Справа щодо передачі «палива Курченка», а насправді палива кремлівської «роснєфті», державі – за часів мародерства Януковича цей олігарх наживися активами на сотні мільйонів доларів, в тому числі майже 100 тисячами тонн нафтопродуктів, які у 2014-ому році вдалося передати державним нафтовим операторам», – зазначив він.

Зі слів екснарлепа, 2015 року він звернувся до президента з проханням покрити дефіцит палива ЗСУ паливом «роснєфті», «що дуже сильно тоді розізлило спонсорів Януковича та їхніх російських кураторів».

«Через свою агентуру росіяни тоді, 10 років тому, домоглися відкриття кримінального провадження №32014100070000038 від 08.05.2014. Саме на підставі цього 10-річного провадження в мене і проводяться обшуки», – наголосив Пашинський.

Нагадаємо, 2014 року, відразу після втечі Сергія Курченка з країни, правоохоронні органи заарештували близько 10 тис. т бензину з Херсонської перевалки, аналогічну за обсягом партію бензину і ДП з нафтобази «роснєфті» у Василькові й близько 80 тис. т нафти і нафтопродуктів – на Одеському НПЗ.

Незабаром це паливо було передано для реалізації ДП «Укртранснафтопродукт», яке у червні 2014 р. очолив Володимир Гаврилов. ЗМІ писали, що його було призначено директором відповідального департаменту Міненерго Андрієм Бойчуком, який свою посаду отримав за «квотою Пашинського». Правоохоронці називають його «менеджером, підконтрольним групі компаній «Фактор» бізнесмена Сергія Тищенка».

У травні 2015 р. у своєму розслідуванні видання «Українська правда», посилаючись на матеріали СБУ, стверджувало, що до схеми розкрадання коштів під час продажу нафтопродуктів С.Курченка були залучені бізнесмен Сергій Тищенко, голова парламентського Комітету з питань нацбезпеки Сергій Пашинський та екс-заступник міністра внутрішніх справ Віталій Сакал.

Журналісти «УП» стверджували, що заарештовані нафтопродукти за заниженими цінами було реалізовано компанії з групи «Фактор», від чого держава недоотримала 250 млн грн.

У жовтні 2017 р. під час судового процесу зі спеціальної конфіскації 97,1 тис. т так званих нафтопродуктів Курченка, ДП «Укртранснафтопродукт» стверджувало, що підприємство «Укройлпродукт», яке входить до орбіти бізнесмена Сергія Тищенка, як і раніше, заборгувало йому ще 432,9 млн грн за ці нафтопродукти.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти