У початок

Польські фермери заблокували три пункти пропуску

Обмежено рух автодорогами, які ведуть через пункти пропуску «Зосін–Устилуг» і «Долгобичув–Угринів». Про це повідомляє Державна прикордонна служба України на своєму телеграм-каналі.

«Сьогодні о 10.10 розпочались акції протесту польських фермерів неподалік від пункту пропуску «Зосін». Протестувальники мають намір пропускати по 3 вантажівки на годину», – йдеться у повідомленні.

Як зазначають у ДПСУ, легкові автомобілі, автобуси, транспортні засоби з гуманітарною допомогою, а також транспортні засоби до 3,5 тонни в обох напрямках будуть оформлятись у звичайному режимі.

Також заблоковано рух біля пункту пропуску «Долгобичув». Учасники акції протесту мають намір пропускати по 2 вантажівки на годину в обидва напрямки.

Окрім цього, додають у ДПСУ, поновлено блокування на напрямку пунктів пропуску «Медика–Шегині». Планується пропускати по 1 вантажівці в годину. На пропуск легкового автотранспорту й автобусів акція протесту не поширюватиметься.

Як повідомляв enkorr раніше, поляки планують заблокувати «Дорогуськ–Ягодин» на місяць.

Видання писало і про те, що страйк місцевих фермерів, окрім пункту пропуску «Дорогуськ−Ягодин», пошириться також на «Зосин−Устилуг» з польського боку кордону.

Еnkorr також зазначав, що нове блокування українсько-польського кордону поки що не має впливу на український ринок пального. Зі слів представників паливних компаній, вони продовжують у штатному режимі контрактувати автомобільні партії, зокрема газу з Польщі.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти