У початок

УГВ запустило на Харківщині нову високопродуктивну свердловину

«Укргазвидобування» запустило в Харківській області нову свердловину з дебітом понад 140 тис. куб. м газу на добу. Про це повідомляє прес-служба УГВ на сторінці компанії у мережі Facebook.

Як зазначається у повідомленні, досягти такої високої продуктивності вдалося завдяки якісному проведенню 3-х стадій гідророзриву пласта, що дало змогу повною мірою розкрити потенціал газоносних горизонтів.

«Ця технологічно складна операція вперше проводилася силами нашого власного підрозділу – «УГВ-Сервісу». Завдяки якісній злагодженій роботі нова свердловина дала хороший результат – і це ще один внесок у забезпечення країни власним, українським газом», – зазначив Олег Толмачев, директор дивізіону «Розвідка та видобування» групи «Нафтогаз».

Особливість згаданої операції з гідророзриву пласта в тому, що всі стадії виконали в межах одного виробничого циклу завдяки використанню рівнопрохідної компоновки («Monobore») з використанням поліровочної воронки і герметизуючого вузла («стінгер»), пояснюють у компанії. Таким чином вдалося значно зменшити терміни проведення робіт і уникнути спуско-підіймальних операцій між стадіями гідророзриву.

Окрім того, нова свердловина дала цінну геологічну інформацію про будову однієї з ділянок родовища, а також додаткові дані для побудови 3D-моделі родовища.

Як раніше повідомлялося, у липні «УГВ-Сервіс» вийшов на рекордні для себе показники з кількості свердловино-операцій із гідророзривів на місяць.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти