У початок

У Вінниці судитимуть експрацівника АЗС, який незаконно продавав пальне

У Вінниці судитимуть колишнього працівника АЗС, котрий продавав цивільним особам дизельне пальне, яке на безоплатній основі призначалось для військових. Про це повідомляє ГУ НП у Вінницькій області на своєму сайті.

Як зазначається у повідомленні, за інформацією слідства, торік поліцейські й оперативники УСБУ у Вінницькій області викрили працівників однієї з мереж автозаправних станцій Вінниці за фактом незаконного продажу дизельного пального. Пальне безоплатно призначалось для військових та інших формувань, задіяних у відсічі агресії російської федерації, а зловмисники реалізували його стороннім особам.

«Поліцейські довели причетність 39-річного вінничанина до 63 епізодів протиправної діяльності. За таке правопорушення йому загрожує до восьми років позбавлення волі», – повідомляє відділ комунікації поліції Вінницької області.

Слідчі Вінницького районного управління поліції за процесуального керівництва Вінницької окружної прокуратури завершили розслідування й, зібравши достатньо доказів, скерували до суду обвинувальний акт стосовно автозаправника.

Згідно з повідомленням правоохоронців, чоловіка обвинувачують за ч.3 ст.27 і ч.4 ст.191 ККУ «в організації розтрати чужого майна, яке було ввірене особі, шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене повторно за попередньою змовою групою осіб, в умовах воєнного стану».

Наразі триває досудове розслідування відносно його спільниці.

Загалом же внаслідок злочинної схеми протягом 2022-2023 років військові не отримали майже 94 т пального, а мережі автозаправних станцій завдано збитків на понад 4,5 млн грн.

Як повідомляв enkorr раніше, на Закарпатті судитимуть колишніх працівників нафтобази за розкрадання пального.

Видання також повідомляло, що на Київщині викрили підприємства, які незаконно продавали пальне. Окрім того, судитимуть трьох жителів Київщини, які продавали фальсифіковане пальне.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти