У початок

На Київщині викрили підприємства, які незаконно продавали пальне (фото)

У Київській області групу підприємств викрили у масштабних махінаціях з продажу пального. Про це повідомляє департамент стратегічних розслідувань Національної поліції України на своїй сторінці у мережі Facebook.

Як зазначається у повідомленні, заходи проводили співробітники управління стратегічних розслідувань в Київській області Нацполіції спільно з колегами-правоохоронцями в межах спецоперації «Акциз».

За даними поліцейських, 41-річний киянин створив підприємство, основним видом діяльності якого було зберігання нафтопродуктів. Для цього чоловік навіть орендував територію нафтопереробного заводу (НПЗ). Проте згодом, зважаючи на зростання цін і попит на пальне, налагодив його реалізацію без відповідних на те дозволів.

«Для отримання значних прибутків фігуранти додавали різноманітні присадки. Неякісне пальне скуповували підприємства за готівку, аби приховати протиправну діяльність, й надалі реалізовували на ринку збуту», – йдеться у повідомленні.

Під час оперативних заходів поліцейські задокументували факти продажу 22 тис. л пального на суму майже 1 млн грн. Крім того, за адресами підприємств і проживання організатора провели обшуки й вилучили документацію, «чорнові» записи, обладнання, яке використовувалося для виготовлення і зберігання пального, а також понад 120 тис. л пального.

Після проведення низки експертиз і процесуальних заходів буде ухвалено рішення про оголошення підозр причетним до «схеми» особам. Слідство триває у кримінальному провадженні, що розслідується за ч. 4 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Процесуальне керівництво у досудовому розслідуванні здійснює Обухівська окружна прокуратура Київської обласної прокуратури.
Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти